ChargePoint ( CHPT:NYSE ), en global ledare inom laddningsinfrastruktur för elfordon, har introducerat en ny produktserie av mjukvarulösningar för vagnparkshantering. Dessa lösningar riktar sig mot både helelektriska och blandade vagnparker, och syftar till att förenkla hanteringen, reducera totala ägandekostnader och underlätta övergången till elektrisk mobilitet.

Idag tillkännagav ChargePoint, listat på NYSE under symbolen CHPT, en utvidgning av sitt utbud av lösningar för vagnparkshantering. Denna uppdatering riktar sig till både helelektriska och blandade vagnparker och syftar till att göra deras drift mer effektiv och ekonomiskt fördelaktig.

De nya mjukvarulösningarna omfattar tre huvudkomponenter: hantering av laddstationer, fordonstelematik och mobilitetstjänster. Tillsammans erbjuder dessa lösningar ett omfattande stöd för vagnparksansvariga, med möjlighet att antingen implementera hela sviten eller välja ut enskilda lösningar. Detta gör det möjligt för företagen att anpassa användningen efter sina specifika behov.

Michael Hughes, Chief Revenue Officer på ChargePoint, understryker vikten av att stödja vagnparksansvariga i övergången från fossila bränslen till elektricitet. Han betonar att mjukvarulösningarna inte bara ger bättre kontroll och insyn i vagnparkens drift, utan också möjligheten att minska driftskostnaderna över tid.

ChargePoints mjukvaruplattform är kompatibel med en bred mängd laddstationstillverkare och alla typer av elfordon. Den erbjuder en mängd funktioner för att optimera laddningsscheman, förbättra ruttberedskapen, ge realtidsinformation om fordonens positioner och garantera driftberedskapen. Dessutom stödjer plattformen spårning av miljö- och sociala mål samt ger realtidsvarningar för att maximera laddstationens drifttid och bränslebesparingar.

För att underlätta integrationen med befintliga verktyg och system har ChargePoint ett öppet API och starka partnerskap med utvecklare. Detta innebär att deras lösningar för elfordon är helt integrerade med de verktyg som fordonsansvariga använder dagligen, inklusive system för ruttplanering, leveranser och underhåll.

Telematikfunktionerna inom mjukvarusviten är särskilt anpassade för elfordon och deras laddare, vilket ger vagnparksansvariga tillgång till djupgående insikter om prestanda och batterihälsa. Dessutom erbjuder plattformen smidiga lösningar för laddning under resans gång, oavsett om det gäller arbetsplatser, resor eller hemmaladdning, med omfattande mobilintegration.

Slutligen innebär ChargePoints lösningar att vagnparksansvariga i Europa och Nordamerika har tillgång till över 750 000 laddpunkter genom nätverket och dess roamingpartners. Detta inkluderar också möjligheten för förare att betala för sina laddningar via olika integrerade betallösningar. For vagnparker där förare tar med sig fordonen hem, möjliggör plattformen också återbetalning av den el som används för laddning.