Styrelsen för Akademiska Hus har utsett Caroline Arehult till ny verkställande direktör. Hon efterträder Kerstin Lindberg Göransson, som lämnar sitt uppdrag under hösten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Caroline är civilingenjör och har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen. Hon kommer senast från rollen som vd på Hemfosa, ett bolag inriktat på samhällsfastigheter som i början av 2020 blev uppköpt av SBB. Dessförinnan har hon haft ett flertal ledande positioner inom Skanska-koncernen, den sista som vd för Skanska Fastigheter Stockholm AB. Caroline har också goda insikter i Akademiska Hus verksamhet då hon satt i bolagets styrelse under ett år, men lämnade på grund av konkurrensskäl när hon tillträdde som vd på Hemfosa.

– Med rekryteringen av Caroline Arehult får Akademiska Hus en vd med bred fastighetskompetens, ett genuint intresse för hållbarhet och ett tydligt fokus på att leverera goda verksamhetsmiljöer till kunder och hyresgäster. Vi är glada över att få hälsa Caroline välkommen tillbaka. Akademiska Hus får nu en vd som kommer att fortsätta den utvecklingsresa som bolaget är inne på – att vara en utvecklingsinriktad samarbetspartner och leverantör av lokaler och tjänster som stärker kundernas verksamhet och attraktionskraft, säger Anitra Steen, styrelseordförande för Akademiska Hus.

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag som tillsammans med akademi, näringsliv och samhälle utvecklar hållbara och attraktiva kunskapsmiljöer. Bolaget ägs av staten och investerar årligen cirka 2,5-3 miljarder i ny- om- och tillbyggnationer för att stärka Sverige som kunskapsnation. Runt 300 000 personer studerar, forskar och arbetar varje dag i byggnader som byggts och förvaltas av Akademiska Hus.

– Det känns fantastiskt inspirerande att få fortsätta Kerstins fina arbete och tillsammans med mina blivande kollegor på Akademiska Hus på bästa sätt få bygga, utveckla och förvalta våra kunskapsmiljöer. Jag brinner för utbildning och är övertygad om att kunskap är en förutsättning för att skapa ett inkluderande och hållbart samhälle. Akademiska Hus har ett viktigt uppdrag och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare och hyresgäster få fortsätta stärka Sverige som kunskapsnation, säger Caroline Arehult.

Caroline tillträder som vd under hösten. Nuvarande vd Kerstin Lindberg Göransson kommer därefter att stå till bolagets förfogande fram till årsskiftet.