Carnegie har förvärvat flera affärsområden inom Erik Penser Bank. Utöver varumärket gäller det Erik Penser Wealth Management, Erik Penser Corporate Finance samt Penser Access och Penser Future, som är analytikertjänster, från Erik Penser Bank. Som betalning för förvärvet har man tilldelat aktier i Carnegie, och i samband med affären kommer Jenny Penser att bli en del av Carnegies styrelse. Förvärvet är villkorat av sedvanliga myndighetsgodkännanden och förväntas genomföras i slutet av november 2023.  

Affären innebär även att familjen Penser blir storägare i Carnegie. Det rapporterar Di.

“Det här är ett strategiskt steg för båda parter där vi tillsammans ytterligare befäster Carnegies position som den ledande aktören inom förmögenhetsförvaltning, finansiell rådgivning och kapitalförvaltning i Norden.”

Carnegie Group är en framstående finansiell rådgivare och kapitalförvaltare i Norden med 800 anställda i sex olika länder. Genom denna affär accelererar Carnegie sin tillväxtstrategi och stärker samtidigt sin verksamhet och de återkommande intäkterna, vilket möjliggör fortsatt högkvalitativ service till sina kunder.

Erik Penser Bank, med sitt respekterade finansiella varumärke, erbjuder en bred portfölj av finansiella tjänster. Nu integrerar hela Penser-familjen sin verksamhet i Carnegie för att fortsätta leverera värde till sina kunder och stödja Carnegies tillväxtresa.

”Jag började min karriär hos Carnegie 1968 och därför känns det här extra roligt. Att vi gör det här tillsammans är en kvalitetsstämpel på det vi har levererat till våra kunder i 30 år”, säger Erik Penser

”Carnegie har en tydlig tillväxtstrategi och förvärvet av Pensers verksamheter bidrar till att accelerera vår tillväxt. Det sammanslagna erbjudandet som vi nu får genom Pensers verksamheter inom förmögenhets- och företagsrådgivning samt analys kompletterar vår egen verksamhet. Det ger oss en unik möjlighet att följa bolagen och kunderna hela vägen i sin utveckling. Carnegie blir en sann helhetsleverantör.”, säger Tony Elofsson, VD och koncernchef på Carnegie. 

”Jag är mycket ödmjuk och glad över att familjen Penser har beslutat sig för att fortsätta sitt arbete tillsammans med Carnegie. Kundfokus är fundamentalt för båda våra verksamheter och det är också vad som gör att Penser passar bra in i Carnegies verksamhet.  Det är ett mycket naturligt steg för båda våra bolag och det känns fantastiskt att familjen Penser kommer tillbaka till Carnegie efter så många år”, säger Tony Elofsson.

”Vi är mycket glada över att Jenny Penser tar plats i Carnegies styrelse. Jennys kompetens är högst relevant för vår styrelse och Carnegies verksamhet. Det blir ett utmärkt sätt att fördjupa vårt långsiktiga samarbete och föra penserarvet vidare”, säger Anders Johnsson, styrelseordförande Carnegie.

”Vi ser fram emot att tillsammans med Carnegie fortsätta leverera trygghet och långsiktighet till våra kunder. Vi har stort förtroende för Tony Elofsson vars ledarskap stämmer väl överens med våra värderingar. Genom en plats i styrelsen hoppas jag kunna se till att familjekänslan finns kvar och det här blir så bra som möjligt för både anställda och kunder”, säger Jenny Penser

Erik Penser Banks kvarvarande verksamhet fortsätter under ledning av Fredrik Sträng.