Investmentbolaget byWiT, med en specialisering inom operationella investeringar i digitala tillväxtbolag, fortsätter att utöka sitt team genom rekryteringen av Frida Lönnqvist som Chief Financial Officer (CFO). Med sin gedigna erfarenhet inom Private Equity-investeringar och senast som CFO för Interflora, tillför Frida värdefull kompetens till byWiT. I sin nya roll kommer hon att förbereda bolaget inför en eventuell börsnotering samt stödja portföljbolagen i deras lönsamma tillväxtstrategier.

Investmentbolaget byWiT grundades år 2021 med målsättningen att långsiktigt investera i och vidareutveckla digitala tillväxtbolag med betydande utvecklingspotential. Genom historien har byWiT gjort investeringar i 12 spännande företag, inklusive namn som Proxify, en digital plattform för uthyrning av utvecklare och datavetare, Pensionera, en digital plattform för pensionsrådgivning, samt E-farm, en digital plattform för begagnade jordbruksmaskiner. Med en tydlig inriktning på att aktivt stödja sina portföljbolag inom det operationella arbetet – från tillväxtstrategier och M&A till Go-To-Market-planer och ledarskap – har byWiT på kort tid etablerat sig som en framstående aktör inom branschen.

byWiT väljer nu att ytterligare stärka sin ekonomiska expertis genom tillsättningen av Frida Lönnqvist. Hennes tidigare erfarenhet inkluderar arbete inom Private Equity som medlem av investmentteamet på Segulah Advisor, där hon framgångsrikt genomförde flera förvärv, inklusive de inom buy-and-build, vilket även utgör en central del av byWiTs investeringsstrategi. Innan hon kom till byWiT tjänstgjorde Frida som CFO på Interflora, där hon även hade ansvar för affärsutveckling. Under hennes ledning dubblades omsättningen på bara tre år.

“Frida blir en perfekt tillskott till vårt team med sin omfattande erfarenhet från operativ CFO-roll och investeringsverksamhet. Hennes kompetens, tillsammans med hennes driv och engagemang, kommer både byWiT och våra portföljbolag att dra nytta av”, säger Ulf Söderström, VD och medgrundare av byWiT.

I sin nya roll på byWiT kommer Frida främst att fokusera på att driva lönsam tillväxt inom portföljbolagen, etablera automatiserad prestationsstyrning, utveckla rapporteringsprocesser, affärsplaner och strategier samt förbereda företaget inför en potentiell börsnotering.

“byWiTs inriktning på digitala tillväxtbolag och framtidens affärsmodeller, i kombination med teamets entusiasm och framåtanda, är något jag starkt tror på. Här får jag chansen att arbeta som CFO och stödja byWiTs fortsatta resa, samtidigt som jag får vara operativt involverad med de spännande portföljbolagen inom olika branscher. Det känns otroligt inspirerande”, säger Frida Lönnqvist, CFO på byWiT.