Idag har byBrick ingått ett avtal om att förvärva verksamheten i Axakon Consulting, som sedan 2021 har ägts av EPTI. Förvärvet, som är en rörelseöverlåtelse, kommer att slutföras den 2 maj. Axakon Consulting är baserade i Stockholm och tillhandahåller systemutvecklingstjänster till digitala tillväxtbolag. Bolaget har varit framgångsrikt med sin tillväxt de senaste åren och är speciellt duktiga på att utveckla talanger. byBrick planerar att satsa strategiskt på Stockholmsmarknaden med detta förvärv, och har redan kontor i Stockholm, Göteborg, Västerås och Örebro.

– Med förvärvet stärker vi både vår närvaro i Stockholm och vår kompetens inom systemutveckling. Nu blir vi över 100 anställda i byBrick, vilket går i linje med vår ambition att fortsätta utmana de större konsultjättarna, säger Björn Lantz, vd för byBrick.

För lite mer än ett år sedan sålde byBrick sitt IT-infrastrukturbolag byBrick Operations till Aderian. Detta gjordes för att företaget ville fokusera på konsult- och projektverksamheten och skapa ett mer definierat erbjudande till marknaden.

– Vi har under en tid sökt efter intressanta kandidater och känner att vi nu slutligen hittat rätt. Vi är övertygade om att affären blir väldigt positiv för alla parter, såväl anställda som kunder – både hos Axakon och inom de verksamheter som vi redan har inom byBrick idag, konstaterar Björn Lantz.

ByBrick är en företagsgrupp som startades 2004 och erbjuder ett brett utbud av tjänster inom systemutveckling, integration, digital innovation, kvalitetssäkring, verksamhetsutveckling, marknadskommunikation och förändringsledning. Genom att förvärva Axakon Consulting kommer byBrick att kunna stärka sin leveransförmåga med ytterligare 30 konsulter.

– Vi ser byBrick som ett fantastiskt sammanhang för oss att verka i och en ny möjlighet att fortsätta genomföra visionen som vi länge haft inom Axakon. Vi har haft en bra utveckling de senaste åren och som en del av byBrick och med deras erfarenhet av att utveckla bolag får vi nu ännu bättre förutsättningar att lyckas, säger Emil Grönvall, vd för Axakon Consulting.

– Det har varit väldigt roligt att få lära känna Axakon och upptäcka hur mycket vi har gemensamt. Dels kompetensmässigt, men framför allt kring värderingar och filosofier. Vi delar fokus på välmående, att värna om en varm företagskultur och ambitionen att vara det bästa sammanhanget för duktiga människor som vill fortsätta att utvecklas, säger Björn Lantz.