Goodbye Kansas har – i nära samarbete med UneeQ – skapat en fotorealistisk 3D-version av den berömda forskaren Albert Einstein. UneeQ och Goodbye Kansas har återskapat Einstein som en digital människa som drivs av innovativ AI.

Det framgår av ett pressmeddelande. Bublar Group ingår i Finanstids koncept ”Veckans Aktie”. 

Digital Einstein-upplevelsen är en del av UneeQs erbjudande om Digital Humans, där digitala följeslagare kan kommunicera med människor på ett sätt som kommer mest naturligt – med hjälp av konversation, mänskliga uttryck och känslomässiga svar för att bäst ge dagliga interaktioner som gör skillnad i människors liv .

”Digital Einstein är ett utforskande projekt som vi hoppas positivt påverkar ett problem som behöver effektiva, lågt resurssatta och skalbara lösningar. Arbetar aktivt i alla branscher inklusive vård och medicinska miljöer idag, digitala människor – mer än chatbots eller virtuella assistenter – skapar innovativ AI genom stödjande, tillgänglig och meningsfull interaktion. Att ha möjlighet att arbeta med experterna på Goodbye Kansas gjorde det verkligen möjligt för oss att få Digital Einstein till liv”, säger Daryl Reva, SVP för Revenue Growth, UneeQ.

Goodbye Kansas prisbelönta team för digitala människor har många års erfarenhet av att skapa fotorealistiska människor inklusive animationsriggar och skapar hundratals digitala ansikten varje år. Goodbye Kansas intäkter från projekt med Capture ensam ökade med nästan 50 procent för 2020 jämfört med 2019. Goodbye Kansas har också arbetat med UneeQ för att skapa ytterligare fotorealistiska ansikten, som släpps av UneeQ senare i år.