Nästan ett år har gått sedan Briqpay lanserade sin B2B checkout lösning, tillsammans med offentliggörandet av den första finansieringsrundan som leddes av bland annat Keith Richmans fond 31 Atlantic tillsammans med fler erfarna entreprenörer.

Idag meddelar företaget att de tagit in 20 miljoner i samband med en nyemission, Intresset för nyemissionen har varit stort, med deltagande från såväl existerande som nytillkomna aktieägare. Bland dem nya finner vi bland annat riskkapitalbolaget eEquity.

“Vi är glada över att bli backade av ett företag som eEquity”, säger Mats Andersson, VD och medgrundare av Briqpay. “eEquity har en lång och framgångsrik bakgrund från investeringar inom digital handel. Deras kunskap och erfarenhet kommer skapa ett stort värde för oss i vårt mål att bli ledande inom B2B betalningar”, fortsätter Mats.

Mats Andersson och hans två medgrundare Sara Johansson och Björn Widerström har alla tidigare jobbat inom e-handel och fintech hos bland annat Klarna & Bambora.

Briqpay erbjuder lösningar för att förenkla B2B (företag-till-företag) försäljning i digitala kanaler. Med Briqpay har handlare full kontroll över hela kundresan – från att skapa ett konto, till betalningen, till att analysera datan i Briqpays backoffice.

Det som gör Briqpay unikt är den stora flexibiliteten som kommer med deras lösningar, samt att all data som flödar genom Briqpay i samband med ett kontoskapande eller en betalning delas med handlaren. Flexibiliteten med lösningen är det som möjliggör att Briqpay går att nyttja över flertalet industrier i den digitala sfären, både för e-handel och SaaS men även för fysiska butiker.

“Vi drivs mycket av enkelhet och skalbarhet gällande hur vi kan driva disruption inom nya marknadskanaler, där marknaden för B2B är ca dubbelt så stor som marknaden för B2C. Vi ser därför en mycket stor potential i Briqpay, som ger många handelsföretag på nätet helt nya förutsättningar”, säger Patrik Hedelin, Managing Partner på eEquity.

Briqpay har stängt en finansieringsrunda om 20 miljoner kronor ledd av eEquity tillsammans med Mantle Advise, men även flertalet starka investerare från den tidigare investeringen så som Keith Richmans fond 31 Atlantic med deltagande från Christian Leone (Luxor Capital – VD och grundare), Charlie Chanaratsopon (Boosted Commerce – Grundare).