Igår var det breda nedgångar inom kryptomarknaden till följd av ökad oro bland investerare kring branschens stabilitet och efter Binances beslut att sälja 540 miljoner USD i FTT, den ursprungliga symbolen för Sam Bankman-Frieds FTX.

Det råder extrem volatilitet på kryptobörsen där flera av världens största coins har fallit kraftigt under veckan. Bitcoin, den största kryptovalutan sett till totalt marknadsvärde har fallit i värde med 13 procent de senaste dagarna, men har rekylerat upp några procent från årets lägsta notering som sattes under tisdagens handel vid cirka 17 100 USD. Ethereum som är den näst största kryptovalutan har under veckan fallit över 20 procent. Mindre ”altcoins” har fallit ännu mer och specifikt de kryptovalutor som är backade av FTX, exempelvis har Solana, en kryptovaluta är backad av FTX och Alameda halverat i värde under de senaste fyra handelsdagarna.

Under tisdagen meddelade kryptovalutabörsen Binance att man signerat en avsiktsförklaring att förvärva den största konkurrenten FTX, något som bidrog till ökad oro bland investerare i den krisande sektorn. Changpeng Zhao CZ och Sam Bankman-Fried offentliggjorde affären samtidigt på twitter. Binance-ägaren skrev i sitt inlägg att FTX-ägare bett Binance om hjälp och att man skrivit ett ”icke-bindande”-avtal. Vidare skrev Changpeng att en företagsbesiktning kommer att initieras under de kommande dagarna och att man ”avser att helt köpa” konkurrenten.

Coindesk avslöjde förra veckan att kryptobörsen FTX upplevt likviditetsproblem. FTX-token har under de senaste fyra dagarna rasat över 80 procent, något som gjort att Sam Bankman-Fried förlorat cirka 93 procent av sin fömögenhet. Watcher.guru skriver att nya rapporter indikerar att Sams förmögenhet rasat från 16 miljarder USD till 991 miljoner dollar inom loppet av mindre än en vecka.