Bravida, Nordens ledande leverantör av helhetslösningar inom el, ventilation och värme i fastigheter och anläggningar, har blivit prisad av InExchange för sitt arbete med att minska pappersförbrukningen. I början av förra året deklarerade Bravida att man inte längre skulle ta emot pappersfakturor, och tack vare ett e-fakturaprojekt i samarbete med fintechföretaget InExchange, har pappersflödet minskat drastiskt.

Bravida har nu blivit välförtjänt mottagare av InExchange miljöpris för 2022. Utmärkelsen delades ut på Bravidas huvudkontor i Hägersten och priset erkänner insatsen som Bravida har gjort för att minska pappersförbrukningen och därmed bidra till en mer hållbar miljö.

Vd för InExchange, Anders Jonsson, imponeras av Bravidas starka inriktning på hållbarhet och är glad över att företaget har blivit den tionde mottagaren av detta traditionsfyllda pris. ”Bravida har under året arbetat hårt och framgångsrikt med att konvertera både ingående och utgående fakturor till e-fakturor. Det har skett via det gemensamma initiativ, kallat för digitaliseringsresan, som bedrivs tillsammans med InExchange. Det miljömässiga värde som uppnåtts är viktigt att framhålla och premiera. Genom sitt tydliga mål stannar inte Bravidas insatser bara vid ökad medvetenhet. Det influerar andra att verka i samma miljövänliga anda,” säger Jonsson.

Bravida ser priset som ett erkännande för det arbete som företaget har utfört och planerar att fortsätta arbeta med digitalisering och öka andelen e-fakturor ytterligare. Yasmina Guldlöv, kundreskontrachef på Bravida, kommenterar: ”Vi är stolta och nöjda över att få det här priset. Vi jobbar mycket med digitalisering och den resan fortsätter. 95 procent e-faktura är inte slutmålet. Vi ska erövra de sista procenten också även om de är svårast att komma åt.”