EdTech-bolaget Booksquare AB från Dalarna bygger en streamingtjänst för kurslitteratur som riktar sig till studenter vid högskolor och universitet. Booksquare lanserar initialt tjänsten i Sverige, men har även planer på expansion i andra delar av världen.

Vi kommer att erbjuda tusentals e-böcker inom kurslitteratur, facklitteratur och övrig utbildning. I och med att det är en prenumerationstjänst där man betalar en låg, fast månadskostnad så kommer studietiden att bli betydligt billigare. Tjänsten kommer även att innehålla smarta funktioner för att effektivisera studierna”, säger Simon Hedlund, medgrundare och VD för Booksquare. “Målet är att kunna erbjuda majoriteten av den litteratur som studenter kan komma att behöva. Utöver det så kommer vi även att erbjuda litteratur för fortbildning och kompetensutveckling inom en rad yrkesgrupper”.

Arbetet med att bygga den tekniska plattformen har pågått under flera månader. Vidare har vi ägnat året åt att träffa förlag, sätta ihop en bra organisation och att ta in ett antal finansiärer”, berättar Filip Hedlund, medgrundare och Vice VD för Booksquare.

“Vi har sett ett stort intresse från studenter som inväntar vår lansering”, tillägger Simon. “Mer än tusen studenter har skickat intresseanmälan till oss redan. Det gör att vi ser ljust på framtiden”. Lansering är planerad att ske under hösten 2021.

Booksquares styrelse består förutom Simon Hedlund och Filip Hedlund även av ledamöterna Patricia Diaz, författare, lärare och doktorand vid KTH – Per Wolf, entreprenör och marknadsföringssexpert med stor erfarenhet av internationella affärer – samt ordförande Lena Lagestam, kommunikationsstrateg med ett antal styrelseordförandeuppdrag.