Board International offentliggjorde igår att man utsett Marco Limena till ny vd för företaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Limena kommer att fokusera på fortsätta utvecklingen av företagets snabba tillväxt och samtidigt leda nästa fas i dess utveckling.
”Det är spännande att få välkomna Marco som ny vd till Board International. Marco är en ledare som bidragit till flera teknikföretags tillväxt och transformation. Han har ett välförtjänt rykte som strateg och vi är övertygade om att han kommer bli en exceptionell ledare för bolaget” meddelar Fredrik Näslund, Partner och Head of Technology & Payments, Nordic Capital Advisors och Board Director i Board International.

Under sin internationella karriär har Limena hunnit arbeta både med att leda teknikkoncerner och tillväxtföretag inom B2B-mjukvara.
På Microsoft var Marco Limena Vice President of Hosting & Cloud Providers, med globalt kommersiellt B2B-ansvar för företagets molnmjukvaror och tjänster gentemot partnernätverket. Dessförinnan arbetade Limena 14 år på HP i ett flertal ledande positioner vid Palo Alto, bland annat

Samtidigt växer Board i Norden och tillsatt Jakob Hartzell som ny nordenchef.
Med en chefsbakgrund inom ekonomi och finans på företag som IBM, Cognos, East capital och Aga har Jakob Hartzell både erfarenheter och kunskap om hur avgörande de ekonomiska besluten är för företag som vill växa. I sin nya roll som nordenchef på Board International, ett schweiziskt mjukvaruföretag som ägs av svenska riskkapitalbolaget Nordic Capital, ser han en möjlighet att driva och realisera sin vision om nästa steg i datadrivet beslutsfattande för ekonomichefer och ekonomer.

Jakobs ambition är att fler delar av företaget ska kunna arbeta i det gemensamma systemet, inte bara ekonomiavdelningen. Det ställer ännu högre krav på användarvänlighet och att lösningen hänger ihop och levererar exakthet och information som olika beslutsfattare verkligen behöver.

– Jag ser det som nästa nivå av digitalisering som ekonomer behöver komma upp på, där man kan jobba som i Excel, men få samman all data till begripliga och användbara underlag i en gemensam  lösning, säger Jakob Hartzell.