Stripe, ett teknikföretag som bygger finansiell infrastruktur för internet, meddelade idag att Blockchain.com har valt Stripe för att underlätta betalningar, minska risken för bedrägerier och förbättra sin intäktshantering.
Blockchain.com grundades 2011 och var en av infrastrukturpionjärerna inom Bitcoin-gemenskapen. I januari 2022 hade 37 miljoner verifierade användare från nästan alla världens länder använt plattformen för att skapa mer än 80 miljoner kryptoplånböcker och genomföra kryptotransaktioner till ett värde av mer än 1000 miljarder dollar.
Med tillväxtplaner för att öka antalet användare till hundratals miljoner till 2025, har Blockchain.com vänt sig till Stripe för att förbättra processen att växla nationell valuta till krypto och kraftigt förenkla upplevelsen för nya kryptoinvesterare. Det tog endast fyra veckor för Blockchain.com att med Stripes teknik bygga ett helt nytt kassaflöde som gjorde det möjligt för användare att säkert köpa krypto med kortbetalningar.
Sedan bytet till Stripe har Blockchain.com ökat andelen betalningar som godkänns. Blockchain.com förväntar sig att andelen kommer öka ytterligare eftersom de använder Stripe för att ge kunderna ytterligare sätt att finansiera sina konton, inklusive Apple Pay och Google Pay.
– Det kan ibland vara avskräckande för konsumenter att omvandla sitt kryptointresse till faktiska transaktioner. Därför är förtroende ett absolut krav. En friktionsfri användarupplevelse är avgörande för att bygga trovärdighet, så vi har fokuserat på att göra processen att byta fiat mot krypto så enkel som möjligt. Stripes partnerskap är avgörande för att få det att hända, säger Thianh Lu, produktchef på Blockchain.com.
För Stripe är samarbetet en del av en bredare ansträngning för att hjälpa innovativa nya företag att driva och skala upp sina företag.
–  Stripe arbetar med många av de mest spännande bolagen och projekten inom Web3 och vi stödjer några av världens ledande kryptovarumärken. Vi är glada över att hjälpa Blockchain.com in i nästa fas av deras tillväxt, säger Erik Olofsson, Nordenchef på Stripe.