fbpx
3.9 C
Stockholm
onsdag, december 2, 2020
Hem Finans Blå våg vid valet redan inprisat på marknaderna

Blå våg vid valet redan inprisat på marknaderna

Då en seger för Joe Biden och Demokraterna till stor del nu prisats in kan reaktionen på marknaden bli en kortvarig skjuts följt av vinsthemtagningar.

Joe Biden leder klart i opinionsmätningarna, och det kommer att krävas något betydande för att Donald Trump ska kunna vända till seger. Demokraterna kan även komma att vinna majoritet i såväl representanthuset som senaten, vilket kan ses som en ”blå våg”.

Närmast inväntas debatten på torsdagen, som möjligen kan ändra förutsättningarna.

Trump tycks ha kastat in handduken i nyckelstater som Michigan och Wisconsin, och fokusera mer på Florida, Arizona och North Carolina. I de förstnämnda delstaterna är ledningen så stor att mätningarna knappast kan ha så fel, medan de senare kan vara inom räckhåll.

Bookmakers ser ändå en sannolikhet på närmare 80 procent för en blå våg, vilket är en hint om att marknaderna redan bakat in nyhetsvärdet av ett sådant utfall.

Bidens stigande popularitet och en trolig blå våg har varit positivt korrelerad till stigande börs (S&P 500) och råvaror och negativt korrelerad till priset på tioåriga statsobligationer, dollarindex och USD/CNH (starkare yuan).

Dessa rörelser kan fortsätta initialt efter en Biden-vinst men snabbt vändas till sin motsats.I en enkät bland såväl marknadsaktörer som strateger om marknadsutvecklingen en månad efter en trolig blå våg tror de flesta att detta ”Biden-rally” skulle innebära stigande börs, svagare dollar och brantare avkastningskurva. Störst konsensus finns om att det ska leda till högre långräntor.

PRESSMEDDELANDE

Nordboost lanserar utbildningsprogram

Shopifys utbildningspartner, Nordboost, har nu lanserat ett officiellt utbildningsprogram som riktar sig till startups och småföretagare på den svenska marknaden. Nordboost E-handelsakademi är därmed Sveriges...

Formica Capital investerar i Ecokraft

Formica Capital investerar i Ecokraft Sverige AB, ett snabbväxande bolag verksamt på den svenska solenergimarknaden. Ecokraft har med sitt kvalitetserbjudande inom solenergi och energilagring...

AgTech-bolaget Agricam låser kapitalrunda på 15 MSEK

Agricam AB har under november 2020 genomfört en nyemission om 15 MSEK via Stockholm Corporate Finance till kvalificerade investerare. Kapitalet kommer i första hand...

Front Ventures i strategisk transaktion

Front Ventures förvärvar stor post i portföljbolaget Nordic Transaction Partner AB och säljer tätt inpå förvärvet samt resterande innehav till ett annat portföljbolag, Intergiro....
- Advertisment -