Fintechbolaget Bitpanda har lanserat en ny funktion som tar sikte på den växande frustrationen över de låga sparräntorna som finns i hela Europa. Bitpanda Cash Plus erbjuder användarna branschledande avkastning på sina kontantinsättningar och öppnar upp för en enklare och mer lönsam form av sparande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det finns en allmän frustration över de låga räntorna på traditionella sparkonton i Europa. Medan centralbankernas räntor stiger, är det få investerare som drar nytta av denna ökning. Det är här Bitpanda kommer in i bilden med sin innovativa lösning. Genom att erbjuda tillgång till penningmarknadsfonder ger de människor ett alternativ till traditionella sparkonton och möjliggör högre avkastning på deras sparande.

Bitpanda Cash Plus tillhandahåller branschledande avkastning på 2,5 % för EUR, 4,1 % för USD och 3,5 % för GBP genom penningmarknadsfonder. Det som gör denna lösning unik är att den normalt sett bara är tillgänglig för institutionella investerare utan krav på minsta insättning. Nu kan även småsparare dra nytta av dessa höga avkastningsmöjligheter.

Flexibilitet är en annan fördel med Bitpanda Cash Plus. Användarna har full kontroll över sina pengar och kan investera och ta ut dem när som helst, till och med på nätter och helger. Det finns inga låsningar eller dolda avgifter som begränsar tillgängligheten till sparandet. Detta ger användarna möjlighet att anpassa sitt sparande efter sina egna behov och mål.

Bitpandas VD, Eric Demuth, uttrycker sin frustration över de låga sparräntorna i Europa och betonar vikten av att göra penningmarknadsfonder tillgängliga för alla. Han hävdar att Bitpanda Cash Plus är den bästa produkten på marknaden, med enastående avkastning, låg volatilitet och ingen krav på minimiinsättning eller inlåsning. Demuth är övertygad om att de har skapat en produkt som är överlägsen andra erbjudanden och något som de själva skulle använda.

Traditionellt har penningmarknadsfonder varit förbehållna banker och stora företag med höga insättningskrav. Dessa fonder kombinerar hög avkastning med låg risk och används för att hålla pengar säkra och tillgängliga. Nu öppnar Bitpanda upp denna möjlighet för småsparare genom att erbjuda penningmarknadsfonder utan inlåsning och minimiinsättning. Det ger människor möjlighet att generera högre avkastning på sina pengar och diversifiera sitt sparande.

Räntorna kommer att följa de aktuella centralbanksräntorna och variera beroende på valuta. Bitpanda Cash Plus erbjuder en årlig nettoavkastning på 2,5 % för EUR, 4,1 % för USD och 3,5 % för GBP för alla användare. Medlemmar i Bitpandas BEST-community, beroende på deras VIP-nivå, kan dra nytta av ännu högre nettoavkastning på upp till 2,82 % för EUR, 4,64 % för USD och 4,0 % för GBP.

För att använda Bitpanda Cash Plus behöver användarna bara slå på eller av funktionen via Bitpanda-appen. Genom att aktivera Cash Plus kommer användarna att börja tjäna avkastning på daglig basis, vilket ger maximal flexibilitet och möjlighet att dra fördel av marknadsläget. Avkastningen kommer att betalas ut som en månatlig fondutdelning, vilket ger användarna en extra inkomstkälla baserad på deras kontantinsättningar.

En annan fördel med Bitpanda Cash Plus är att användarna kan använda sina medel dygnet runt och ha omedelbar tillgång till dem för att investera i Bitpandas breda utbud av digitala tillgångar och produkter. Genom bara några få klick kan användarna diversifiera sina investeringar och dra nytta av möjligheterna inom kryptovalutor och andra tillgångar som Bitpanda erbjuder.

Bitpanda har samarbetat med BlackRock och använder deras ICS Euro, US Dollar och Sterling Liquidity Funds för att ge användarna tillgång till penningmarknadsfonder av hög kvalitet och trovärdighet. Detta säkerställer att användarnas pengar hanteras på ett säkert och pålitligt sätt, samtidigt som de har möjlighet att generera en konkurrenskraftig avkastning på sitt sparande.