Bitpanda Technology Solutions, en österrikisk fintech-unicorn, tar sitt första steg in på den svenska marknaden genom att samarbeta med Personal Finance Co. (P.F.C.), ägt av Svea Bank. Detta samarbete syftar till att erbjuda P.F.C:s 150 000 användare möjligheten att handla med Bitcoin dygnet runt med hjälp av Bitpandas säkra och pålitliga infrastruktur.

Bitpandas framstående Investing-as-a-Service-lösning har redan lockat flera betydande samarbetspartners i Europa, inklusive N26, Lydia och Plum. Genom att teama upp med P.F.C. tar de nu sikte på att erövra den nordiska marknaden och tillgodose den ökande efterfrågan på enkel och säker kryptohandel.

Bitpandas Head of Nordic Marketing and Growth, Wera Henriksson, uttrycker stolthet över samarbetet med P.F.C. och betonar vikten av att göra investeringar i digitala tillgångar enklare, säkrare och mer tillgängliga. Hon poängterar att fler och fler banker runt om i Europa börjar erbjuda kryptohandel, och det är positivt att se att Norden inte hamnar efter i denna utveckling. Bitpanda har identifierat en efterfrågan i regionen efter en smidig och trygg väg att investera i digitala tillgångar, och P.F.C. visar vision och ambition genom att erbjuda denna möjlighet till sina kunder. Bitpandas övergripande vision är att förenkla kryptoinvesteringar och detta partnerskap tar dem ett steg närmare detta mål.

Samarbetet möjliggörs genom Bitpandas Investing-as-a-Service-infrastruktur, vilket gör det möjligt för banker och fintech-företag att integrera investeringslösningar i sina befintliga erbjudanden utan att behöva bygga upp infrastrukturen från grunden. Detta innebär att banker, fintech-företag och betalningsinstitut kan erbjuda sina kunder en reglerad miljö för att investera i Bitpandas breda utbud av tillgångar, inklusive aktier, ETF:er, kryptovalutor, ädelmetaller och råvaror – allt från en euro.

Kevin Albrecht, medgrundare och VD för P.F.C., uttrycker glädje över att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av privatekonomiska tjänster. Han påpekar att P.F.C:s lösning för kryptoinvesteringar som en del av deras komplett verktygslåda för privatekonomi kommer att göra investeringar i digitala tillgångar enklare, mer tillgängliga och mer inkluderande. Det finns en tydlig efterfrågan på säkra och enkla sätt att investera i digitala tillgångar, och P.F.C. ser fram emot att möta denna efterfrågan med hjälp av Bitpandas infrastruktur och erfarenhet.

Bitpanda har redan etablerat samarbeten med flera framstående europeiska fintech-företag, vilket bekräftar deras ledande position inom branschen. Det senaste samarbetet med Raiffeisenlandesbank, en av Österrikes största banker, visar på Bitpandas förmåga att locka traditionella finansinstitut till den digitala tillgångsmarknaden. Genom att samarbeta med P.F.C. expanderar Bitpanda sin verksamhet och intensifierar sin närvaro i Norden.

En av de avgörande faktorerna för detta partnerskap är Bitpanda Technology Solutions stränga säkerhets-, reglerings- och rättsliga ramverk. Bitpanda har byggt upp en pålitlig och reglerad miljö för kryptohandel, vilket ger företag som P.F.C. och deras användare förtroende och trygghet. I en tid då säkerhetsaspekterna av kryptohandel är av största vikt, ger Bitpandas befintliga infrastruktur en stark grund för detta samarbete.

Den ökande populariteten för kryptovalutor och digitala tillgångar har skapat en efterfrågan som finansiella institutioner inte kan ignorera. Genom att samarbeta med etablerade aktörer som Bitpanda  kan banker och fintech-företag möta denna efterfrågan utan att behöva bygga upp infrastruktur och teknik från grunden. Detta sparar tid och resurser samtidigt som de kan erbjuda sina kunder möjligheten att investera i den spännande världen av digitala tillgångar.

Lukas Enzerdorfer-Konrad, COO på Bitpanda, understryker vikten av att finansiella institutioner tar itu med den växande efterfrågan på kryptohandel och digitala tillgångar. Genom att erbjuda en lösning som är enkel att implementera och som upprätthåller höga säkerhetsstandarder kan banker och fintech-företag öppna upp nya intäktsströmmar samtidigt som de möter sina kunders behov.