Priset för en Bitcoin steg under måndagen över 10,000 USD för första gången sedan tidigt i juni. Det stannade inte vid genombrottet av den magiska gränsen, på tisdagsmorgonen handlas Bitcoin nära 11,000 USD.

Stimulanspaket en stor trigger
”När stora länders regeringar lanserar stimulanspaket som saknar motstycken, kommer vi få se en fortsatt haussad marknad. Det inkluderar aktier och ädelmetaller, men även bitcoin och kryptovalutor kommer följa efter”, säger Vijay Ayyar, affärsutvecklingschef för den brittiska kryptobörsen Luno till CNBC.
Han tillägger att Bitcoin-kursen också gynnas av läkemedelsjättarnas senaste framsteg inom utvecklingen av ett vaccin mot coronaviruset.

Krypto en “Safe Haven”
Bitcoinpriset har under våren 2020 fallit i linje med andra tillgångsslag, på grund av den makroekonomiska osäkerheten i världen men har alltid setts som en “safe haven” tillsammans med ädelmetaller och nu visas det än en gång.

Spekulationer om vidare uppgång
Nu spekuleras det i olika forum i att vägen upp till otroliga 20,000 USD ligger öppen för Bitcoin, mycket kommer att avgöras av den makroekonomiska utvecklingen till följd av den pågående pandemin.