Binance fick tidigare i år grönt ljus av Finansinspektionen. Nu fortsätter satsningen på den svenska marknaden i och med att Binance värvar finans- och kryptotoppen Andreas Kennemar, som bolagets Sverigechef.

I januari 2023 beviljades Binance, som har världens största kryptobörs, registrering som finansiell institution för förvaltning och handel i virtuell valuta av Finansinspektionen. Beskedet kom efter månader av nära samarbete med myndigheten.

Registreringen innebär att svenska invånare har tillgång till Binances breda utbud av krypto och Web3-tjänster, bland annat insättningar och uttag i euro, kryptoköp med euro, handel, staking och Binance Visa Card.

Binance fortsätter nu sin etablering på den svenska marknaden och anställer Andreas Kennemar som landschef i Sverige.

Andreas Kennemar har lång erfarenhet inom krypto och finans och har haft flera ledande positioner inom det svenska bankväsendet. Kennemar har bland annat grundat och varit vd för KNCMiner, som en gång var världens största plattform för krypto-mining. Kennemar har därefter varit Head of Blockchain hos Handelsbanken och senare ingick han i Swedbanks senior management, med ansvar för bankens tekniska strategi. Senast kommer Kennemar från rollen som affärsutvecklingschef och operativ chef hos det svenska kryptobolaget Safello.

I sin roll som Sverigechef kommer Andreas Kennemar att fokusera på att ta nästa steg i Binances etablering samt arbeta för att få bolaget och blockchain-ekosystemet att växa hållbart och ansvarsfullt. Detta kommer göras genom att lokalisera erbjudandet och främja utbildningen inom kryptoområdet i Sverige.

“Trots att Norden är en tekniskt kunnig och innovativ region ligger vi svenskar fortfarande under det globala genomsnittet när det kommer till adoptionsgraden av kryptovalutor. Genom att främja både utbildning och medvetenhet strävar vi efter att överbrygga det kunskapsgap som finns idag. Jag är hedrad över uppdraget och ser fram emot att få fler svenskar att förstå fördelarna med krypto”, säger Andreas Kennemar, nytillträdd Sverigechef, Binance.

Andreas Kennemar kommer att arbeta i nära samarbete med Roy van Krimpen, Binances chef över Norden och Benelux, och som fram tills nu ansvarat för den svenska marknaden.

“Vi ser stor potential på den svenska marknaden och har från och med i år haft ett ökat fokus på Sverige och letat efter en person med gedigen erfarenhet både inom finans- och kryptosfären. Det har vi funnit i Anders Kennemar. Vi ser fram emot att, med hjälp av Andreas, ta en mer aktiv och utbildande roll i Sverige, säger Roy van Krimpen, chef över Norden och Benelux, Binance.