Den svenska fakturaplattformen Billogram har varit på ett snabb tillväxtspår, och har utökat sin verksamhet till nio europeiska länder. För att ytterligare accelerera sin internationella expansion, har företaget nu rekryterat Sören Steckmest som den nya internationella försäljningschefen.

Grundat 2011, har Billogram genomgått en förändring i riktning, från små och medelstora kunder till stora kunder inom mer transaktionsintensiva branscher. Efter att ha upplevt betydande tillväxt på den svenska marknaden, ligger företagets fokus nu på att etablera sig på den internationella marknaden, och detta accelereras ytterligare genom rekryteringen av Sören Steckmest. Sören har lång erfarenhet av att etablera bolag på den europeiska marknaden och kommer senast från en roll som Vice President – International Sales på Riverty (tidigare Arvato Financial Solutions). I sin nya roll på Billogram, kommer Sören att ha ansvar för att driva internationell expansion med fokus på DACH-regionen.

”Efter betydande tillväxt de senaste åren har vi nu börjat etablera oss på den europeiska marknaden, och allt fler internationella aktörer ser nu potentialen i vår verksamhet och fördelarna med vår plattform. Vi är därför mycket glada över att ha Sören ombord, som med sin erfarenhet kommer att vara en viktig pusselbit i att stärka Billograms globala närvaro,” säger Jonas Suijkerbuijk, VD för Billogram.

Investerare har också visat stort förtroende för Billograms fortsatta resa – i augusti 2022 tog företaget in 100 miljoner kronor från den schweiziska telekomjätten Swisscom i en investeringsrunda på totalt 150 miljoner kronor. Detta var bara ett år efter att företaget fick 350 miljoner kronor från det globala riskkapitalbolaget Partech. De nio länder där Billogram nu är verksamma i, inklusive Frankrike, Norge, Spanien och Tyskland, är bara början på företagets internationella expansionsfas.

”Billogram är ett fantastiskt spännande företag med ett kärnerbjudande – att skapa långsiktiga, lojala och lönsamma relationer med slutkunderna – som ligger helt rätt i tiden. Jag ser fram emot att bli en del av teamet och ta både företaget, produkten och visionen vidare ut i Europa – och världen,” säger Sören Steckmest, den nytillträdda internationella försäljningschefen på Billogram.