Sweden Game Conference är Europas ledande konferens för blivande och professionella spelutvecklare och startups. I år kommer konferensen att livestreamas samtidigt som den genomförs på Arena Skövde den 14-15 oktober. Konferensen inleds med en affärsdag med fokus på rekrytering, karriär, pitching och nätverksmöjligheter följt av en dag med fokus på spelutveckling med spännande föreläsningar, paneler och workshops.

Sweden Game Conference kommer också att ha ett expo i Arena Skövde, där spelföretag har möjlighet att visa upp sina spel och projekt. Likt förra året kommer det även att bli ett digitalt expo, som under förra årets konferens besöktes av över 2 300 personer.

Kommande branschtalanger i Skövde
Med årets tema “Crossing Borders: Moving Forward Together” diskuterar och delar Sweden Game Conference metoder, berättelser, spel och funderingar för nuvarande och framtida spelutveckling när vi anpassar oss till nya förutsättningar.

Med i Sweden Game Conference som talare är Rami Ismail, en nederländsk-egyptisk branschambassadör och oberoende spelutvecklare med över 20 titlar på PC, konsol, webb och mobil. Ramis utveckling av verktyg som branschstandarden dopresskit.com och högt ansedda konsulttjänster och insikter har hjälpt till att forma branschmöjligheter för spelcommunities och oberoende spelutvecklare över hela världen.

– Skövde är fullt av kommande talanger och innovation inom branschen och jag är glad över att få vara på Sweden Game Conference i ett inspirerande sammanhang, säger Rami Ismail om den kommande konferensen.