Better Collective i miljardförvärv

Playmaker Capital Inc. (TSX-V: PMKR), en digital sportmediekoncern, kommer att förvärvas av Better Collective A/S (STO: BETCO) för ca 176 miljoner euro. Enligt avtalet kommer Playmaker-aktieägare få 0,70 CAD per aktie, vilket är en premie på 46 % jämfört med stängningskursen den 3 november 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären rekommenderas enhälligt

Aktieägarna kan välja att få betalning i kontanter, Better Collective-aktier eller en kombination. Transaktionen, som ska godkännas av en domstol, förväntas slutföras under första kvartalet 2024 och är inte beroende av finansiering.

Playmakers styrelse och finansiella rådgivare Canaccord Genuity Corp. rekommenderar enhälligt affären och har ingått ett röststödsavtal med cirka 50% av aktieägarna. Jordan Gnat, VD för Playmaker, och de största aktieägarna har kommit överens om att inte sälja sina aktier i Better Collective under en period på upp till tre år efter transaktionens slutförande.

Stärka i Sydamerika

Transaktionen syftar till att skala upp och skapa synergier, samt stärka Playmakers position i Sydamerika och bland allmänna sportfans i Amerika.

För att slutföra affären krävs godkännande av Playmakers aktieägare och uppfyllande av vanliga avslutningsvillkor samt godkännanden från regulatoriska myndigheter.

Detaljer kommer senare

Ytterligare detaljer och fullständiga villkor kommer att tillkännages i ett informationsmöte inför det extra aktieägarmötet. Canaccord fungerar som oberoende finansiell rådgivare, medan Oakvale Capital LLP och Goodmans LLP är finansiella respektive juridiska rådgivare till Playmaker. Better Collective får finansiella råd från Moelis & Company och juridisk rådgivning från Stikeman Elliott LLP och Bech-Bruun Law Firm P/S.