Stripe, en finansiell infrastrukturplattform för företag, har infört nya funktioner för att förenkla köpprocessen. En av dessa nya funktioner är möjligheten att använda Swish som betalningsmetod.

Den förbättrade uppsättningen av checkout-verktyg innehåller olika produkter och funktioner som företag kan integrera i sin kundupplevelse med minimal teknisk insats. De senaste uppgraderingar representerar den mest omfattande samlingen av nya betalningsförbättringar från Stripe hittills och ger konsumenterna fler alternativ när det kommer till sätt att betala. Samtidigt har Stripe också lanserat branschens första A/B-testverktyg utan kod, som hjälper företag att utvärdera prestandan hos olika betalningsmetoder.

– Vad är den perfekta upplevelsen när man ska betala online? Det är en upplevelse där alla legitima kunder, var som helst i världen, kan slutföra ett köp på bara några sekunder med sin föredragna betalningsmetod – och som kräver minimal teknisk ansträngning från ett företag för att bygga eller underhålla. Det idealet kanske inte riktigt finns ännu, men tack vare insatserna från tusentals ingenjörer på Stripe kommer vi närmare för varje dag, säger Abhinav Tiwari, ansvarig för Stripes optimerade checkout-svit.

En optimerad checkout

Genom den förbättrade checkout-funktionen kan företag leverera en stabil betalningsupplevelse till sina kunder utan att behöva skapa den från grunden. Denna funktion kombinerar färdiga användargränssnitt med snabbare utcheckningsalternativ, ett omfattande urval av betalningsmetoder och anpassningsmöjligheter som tillåter företag och plattformar att snabbt anpassa och optimera utcheckningsprocessen för sina kunder.

Nya funktioner i den optimerade checkout-sviten inkluderar:

Möjligheten att erbjuda över 100 olika betalningsalternativ, såsom RevolutPay, Mobile Pay, amerikanska banköverföringar och Swish, är nu tillgänglig. Dessutom använder den förbättrade checkout-sviten avancerade algoritmer som baseras på miljarder datapunkter för att dynamiskt presentera de mest relevanta betalningsmetoderna bland mer än 40 alternativ till kunderna. Till exempel, om någon från Paris handlar i Japan, kan systemet föreslå Cartes Bancaires, medan Konbini kan föreslås för någon från Tokyo som handlar lokalt.

Det finns även ett A/B-testverktyg tillgängligt som tillåter företag att noga utvärdera och identifiera de bäst presterande betalningsmetoderna för sin checkout-process och göra datadrivna förbättringar över tiden. En sådan förbättring kan ses i fallet med Creator-plattformen Thinkific, där ett A/B-test visade att erbjudandet “köp nu, betala senare” ökade det genomsnittliga ordervärdet med 36 procent. Det är värt att notera att detta är en unik funktion, och Stripe är den enda betalningsplattformen som erbjuder ett kodfritt A/B-testverktyg för betalningsmetoder.

Express Checkout-elementet är också en viktig del av detta, eftersom det gör det möjligt för användarna att visa flera betalningsalternativ med ett enda klick. Det kan inkludera alternativ som Apple Pay, Google Pay, PayPal eller Link by Stripe och presenterar dem dynamiskt i en ordning som är mest relevant för kunden, samtidigt som endast de alternativ som stöds av kundens enhet eller webbläsare visas.

modebutiken River Island, tog beslutet att använda den förbättrade checkout-sviten för att uppdatera sitt splittrade betalningssystem och för att kunna erbjuda sina kunder över hela världen de mest relevanta betalningsalternativen. Kort efter att implementeringen genomfördes, noterade River Island en imponerande ökning med fyra procent i godkännanden av kreditkortsbetalningar. De förväntar sig nu att uppleva betydande ökningar i sina intäkter under det kommande året.

– Under de första tolv månaderna av vårt samarbete med Stripe kommer vi att öka försäljningen med miljontals kronor jämfört med tidigare, säger Emily Haddrell, digital product lead på River Island.

Nya intäktsmöjligheter

På internet finns det många bristfälliga checkout-upplevelser: en stor mängd köpflöden uppfyller varken kundernas förväntningar eller företagens krav. En studie utförd av Stripe avslöjade att 99 procent av de ledande e-handelsplatserna gör minst fem grundläggande fel i sin checkout-process, vilket komplicerar köpet för kunderna. Hela 60 procent av onlinekonsumenterna anger att de skulle avbryta en checkout som tar mer än två minuter att slutföra, och den genomsnittliga checkout-processen tar faktiskt mer än tre minuter. Vidare säger 85 procent av konsumenterna att de skulle göra samma sak om de inte hade tillgång till sin föredragna betalningsmetod.

En studie genomförd av Stripe visade att företag som övergick från en äldre Stripe-integration (Card Element) till den förbättrade kassan upplevde en ökning av sina intäkter med 10,5 procent.