Flera svenska bränslekedjor sänker på onsdagen sina priser, det sker efter att råoljepriset fallit markant. Bensinpriset på 95-oktanig bensin är nere på lägsta nivån sedan början av januari. Under gårdagen höjdes som bekant bränslepriserna på bred front. 

Det är goda nyheter för svenska bilägare som ska resa på midsommarfiranden runtom i Sverige. Råoljepriset har varit en av de viktigaste faktorerna som påverkar bränslepriserna, och den senaste nedgången har nu lett till prisjusteringar från flera bränsleleverantörer.

Riktpriset på 95-oktanig bensin sänks med 50 öre till 19,29 kronor per liter. Detta är den lägsta nivån sedan början av januari.

Dieselpriset sänks också med 35 öre till 20,76 kronor per liter, biodiesel (HVO100) kommer priset också att sänkas med 35 öre till 26,62 kronor per liter. Fordonsgasen sänks med 35 öre till 31,60 kronor per kilo och slutligen sänks etanol (E85) med hela 80 öre till 15,95 kronor per liter.

Den lägre prissättningen på bensin kommer att vara välkomnad av många bilister som har sett priserna stiga stadigt under de senaste månaderna. Bensinpriset har dock en hög volatilitet och är knutet till prisrörelser för olja.