Visa är ett populärt betalnätverk för kortbetalningar som används av många banker och kortutgivare. Men hur ska du egentligen kunna välja kort mellan alla dessa alternativ? Vi tar fram de bästa visakorten just nu här och vad du ska tänka på. Så att du kan ge dig ut i jakten på ett kort som passar dig och din ekonomi perfekt.

Vilket är det bästa visakortet just nu?

Det tycker vi är Bank Norwegian Kreditkort som är ett kreditkort utan avgift och med relativt låg ränta. Men det ingår också förmåner som ett bonussystem och extra hög bonus på flygresor. Till sist är kortet också utan uttagsavgift, vilket gör det passande för utomlandsresor.

1. Bank Norwegian kreditkort

Ett mycket populärt och omtalat kreditkort helt utan årsavgift och med hög bonus. Som sagt ingen uttagsavgift och det ingår en omfattande kompletterande reseförsäkring också till när du ska ut och resa.

För att få mer information kring kortets fördelar så har vi kontaktat Kreditio som också utsett Bank Norwegian Kreditkortet till det bästa visakortet. De tillägger att flygbonusen är riktigt hög hos Norwegian och du kan även få bonus på hotellnätter. Men även att kreditgränsen är hela 150 000 kr och därför passar kortet för de allra flesta.

2. Marginalen Gold

Marginalen Gold är ett annat populärt kreditkort på Visa betalnätverket. Kortets fördelar är att du kan få upp till 25 % cashback genom Handla Smart tjänsten som du får tillgång till. Men också att krediträntan endast är 16,90 % och årsavgiften är 0 kr första året och sedan endast 195 kr.

3. Marginalen Traveller

Är du en person som gillar att resa så avslöjar redan namnet på detta kreditkortet att det är ett bra alternativ. Med både bonussystem för alla inköp och cashback genom Handla Smart så kan du spara mycket pengar under och vid bokandet av din resa. Det ingår även en reseförsäkring som är mer omfattande än andra liknande kreditkorts.

Nackdelen med kortet är att årsavgiften är 395 kr efter första året och valutapåslaget och uttagsavgiften är hög.

Hur väljer du det bästa visakortet?

Att välja rätt bland visakorten kan vara en utmaning med tanke på det stora antalet som finns tillgängliga. Här är några faktorer att överväga när du väljer ett visakort:

Förmåner

De flesta av visakorten har förmåner till kortinnehavarna, som till exempel cashback och bonuspoäng. Poängen kan sedan användas för att köpa flygresor eller hotellvistelser eller olika slags produkter. Innan du väljer ett specifikt visakort bör du kolla vilka förmåner som ingår och om du har nytta av dem. 

Räntor och avgifter

Det är viktigt att titta på räntor och avgifter när du väljer ett visakort. Väljer du ett visakort med kredit så finns det en kreditränta och sedan en effektiv ränta där även avgifterna är medräknade. Kortet ska ha så låg kreditränta som möjligt, så att det blir så billigt som möjligt om du inte betalar inom den räntefria perioden.

Avgifter hos kort från Visa är årsavgifter, uttagsavgifter och utlandsavgifter som valutapåslag. Alla bör sträva efter en låg årsavgift, men uttagsavgiften och valutapåslaget är inte avgifter som alla stöter på.

Kreditgräns

Kreditgränsen är det högsta beloppet du kan spendera med ditt visakort. Det är viktigt att välja en kreditgräns som passar dina behov och din ekonomiska situation. Välj inte heller en för stor kreditgräns då det kan få dig att spendera pengar som du inte sedan har. Då kommer det tillkomma ränta och snabbt bli dyrt.

Kundservice

När du väljer ett visakort bör du också överväga kundservice. Vissa visakortsföretag kan erbjuda bättre kundservice än andra, vilket kan vara viktigt om du behöver hjälp med ditt konto eller har frågor om ditt kort.

Genom att överväga dessa faktorer kan du välja det bästa visakortet för dina behov och din ekonomiska situation.

Försäkringar

Nästan alla kort från Visa har en kompletterande reseförsäkring kostnadsfritt. Däremot kan det också ingå andra försäkringar som allriskförsäkring, dagligvaruförsäkring, prisgaranti och leveransskydd.

Olika slags Visakort

Visakort finns i olika typer för att passa olika behov. Här är några av de vanligaste typerna:

 • Kreditkort: Med ett sådant kort kan du köpa först och betala senare. Du kan antingen betala hela månadsfakturan varje månad eller delbetala den.
 • Bankkort: Dessa är kopplade till ditt bankkonto och det dras pengar direkt från kontot när du handlar. Därför måste det finnas tillräckligt med pengar för att en transaktion ska kunna gå igenom.
 • Förbetalt kort: Fungerar som presentkort eller ett förbetalt telefonkort. Du laddar kortet med pengar och kan sedan använda det för att göra köp tills pengarna är slut. Vissa kan laddas igen, medan andra inte går att använda flera gånger.

Fördelar och nackdelar med Visakort

Den största fördelen med visakort är att de accepteras runt hela världen. Ska du ut och resa är det därför ett perfekt val att ta med dig ett kort från Visa. Som extra fördeln ingår det dessutom oftast förmåner som reseförsäkring, rabatter på hotell och flygbiljetter, och cashback på inköp.

Fördelar

 • Accepteras över hela världen: Visakort accepteras i över 200 länder, vilket gör de till ett utmärkt val för resor och onlineshopping.
 • Bonussystem eller cashback: Många Visakort har ett bonussystem som ger dig bonuspoäng eller cashback för varje köp du gör. Det kan vara ett bra sätt att spara pengar på dina inköp.
 • Säkerhet: Visakort erbjuder ofta skydd mot bedrägeri och stöld, vilket ger dig extra trygghet när du använder ditt kort.

Nackdelar

Trots fördelarna finns det också några nackdelar med att använda Visakort, inklusive:

 • Sämre täckning: Gentemot Mastercard så har Visa lite sämre täckning i mindre utvecklade länder. Men det är en extremt liten skillnad och troligtvis är den inte kännbar för dig som kortinnehavare.
 • Beroende av teknik: Eftersom Visakort är ett elektroniskt betalningsmedel är du beroende av teknik för att kunna använda kortet. Om du till exempel befinner dig på en plats med dålig mottagning kan du ha svårt att använda ditt kort.

Vad är Visa

Visa Inc är ett globalt betalningsföretag som har ett betalnätverk för olika betalningskort. Banker och kortutgivare använder sig av detta betalnätverk för sina kort och då blir korten visakort. 

Med över 44 miljoner accepterande platser i över 200 länder har Visa ett av de bästa betalnätverken för kortbetalningar. Visakort ger dig också möjlighet att ta ut kontanter från bankomater över hela världen.

Tekniken

Visakort fungerar genom att koppla samman korthållarens konto med Visa-nätverket. När du använder ditt Visakort för att köpa något, skickas en begäran om betalning till Visa-nätverket. Visa kontrollerar sedan om det finns tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka köpet. Om det finns tillräckligt med pengar på ditt konto godkänns köpet och pengarna överförs till försäljarens konto.

Säkerhet och skydd

Det är säkert att använda ett kreditkort eller annat kort på Visa betalnätverket. På grund av att det finns flera säkerhetsåtgärder som är inbyggda i kortet för att skydda både korthållaren och försäljaren. Här är några av de viktigaste säkerhetsfunktionerna som finns på Visakort:

 • EMV-chip: Det finns ett inbyggt EMV-chip i Visakort och det hjälper till att skydda mot bedrägerier. När kortet används i en terminal så skickar chippet en unik kod för varje transaktion. Resultatet blir att det blir svårare för bedragare att kopiera kortet eller stjäla informationen.
 • Tokenisering: Är en process för att skydda korthållarens information. Vid köp online så skickas en unik token istället för ditt kortnummer till säljaren. Så att bedragaren inte ska kunna stjäla ditt kortnummer.
 • Tvåfaktorsautentisering: Visa erbjuder också tvåfaktorsautentisering för att ytterligare skydda korthållarens information. När du gör ett köp online kan du bli ombedd att ange en engångskod som skickas till ditt telefonnummer eller e-postadress för att verifiera att du är den som gör köpet.