fbpx
10.8 C
Stockholm
torsdag, oktober 22, 2020
Hem Finans Börsen Bästa tipsen så hittar du vinnaraktierna

Bästa tipsen så hittar du vinnaraktierna

Räntorna blir låga länge och centralbankerna stöttar likviditet på marknaderna om det kniper.  Det ökar toleransen för risker och tvingar ut förvaltare av stora tillgångsmassor till aktier. Den storyn är vid det här laget bekant. Vad kommer härnäst när kurserna redan dragit och vi står mitt i den illa beryktade hösten?

Vinstvarningar
Höstens rapportomgång har redan innan den startat tillfört bränsle genom en räcka omvända vinstvarningar.

Några av de som nyligen flaggat för att affärerna går bättre än väntat är Academedia, Inwido och Kindred. Flera som inte hör till pandemins vinnare har tidigare gett motsvarande besked, bland dem H&M, Nobina, Sweco och Bilia.

Utdelningar
Höstrapporter som speglar självförtroende bådar väl för kommande utdelningar. Just hösten brukar också vara en bra period att botanisera bland potentiella högutdelare, innan kupongklippare handlat upp kurserna framåt våren.

Det bör gälla särskilt i år. Bland andra Skanska och Husqvarna kallar till extrastämmor i oktober för att återinföra en del av utdelningarna som slopades i våras. Fler har stor kapacitet att skifta ut kapital nästa år, exempelvis storbankerna och jättar som Volvo.

Rotation
Utdelningskapacitet i kassor och stabila kassaflöden är åtråvärt för dem som letar alternativ till negativa realräntor. Gärna i kombination med reala tillgångar som värderas måttligt.

Där kan fastighetsaktier platsa, och stora banker och skogsaktier som inte hängt med. Konkreta värden i eftersläntrarna ter sig ännu billigare när tillväxtaktiernas coronarus behöver kylas.

Uppköp
 Eskalerat omvandlingstryck och tydliga skillnader i hur tillgångar värderas är uppen-bara motiv för uppköpsbud. Särskilt när låneräntor är extremlåga och många har stora kassor.

Senast ut är Gunnebo där huvudägaren väljer att ta hem bolaget. Nyligen bjöd en riskkapitalist på högpresterande IT-konsulten HiQ, vilket sätter fokus på exempelvis Knowit och Proact på vår lista. Räkna med fler bud, men håll dig till aktier du gillar ändå.

Noteringar. Hög riskvilja och gott om placeringskapital är ett tacksamt klimat att även sälja aktier. Coronautbrottet gjorde planerade börsnoteringar omöjliga, men nu är läget ett annat. Häromdagen kom Wästbygg ut. Nyligen noterades Readly som ramlat under teckningskurs.

Nytillskott är välkomna men med små tilldelningar och osäkra priser är det ofta längre fram bra affärer görs.

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken

PRESSMEDDELANDE

Genombrott för Attana – Aktien stiger

Forskningsbolaget Attana har tillsammans med Innsbrucks medicinska universitet testat bolagets teknik för att mäta koncentrationen av SARS-CoV-2-antikroppar, och bolaget menar att precisionen är densamma...

Start-upen Planet Zero får investering från Urban Deli-grundare

Under september lanserade de två kvinnliga grundarna Camilla Wallin och Tina Falck av Planet Zero sin app som är en digital marknadsplats för säljare...

Sensec tecknar avtal med norsk leverantör – Aktien stiger

Sensec Gruppen tecknar avtal med norska Rapp Bomek med uppdrag att sälja, marknadsföra och utföra service på deras unika produkter, över hela Norden. Det...

Skövde – Den svenska metropolen inom spelutveckling

Det talas ofta om spelundret i Skövde. Varje år kommer det människor från hela Sverige, och hela världen, för att studera spelutveckling i en...
- Advertisment -

Det här är en artikel från Privata Affärer och kan ursprungligen läsas från den här länken