Fordonsbolaget ansluter sig till Bambusers One-to-One och blir därmed först med att sälja begagnade bilar via Bambusers live video shopping One-to-One

Fordonsbolaget, den svenska bilåterförsäljaren som är ledande inom premiumsegmentet i Sverige, lanserar ett unikt koncept som innebär att bilköpare erbjuds att köpa bilen helt digitalt via Bambusers lösning One-to-One med en egen check-out lösning och signering via Bank-ID. Kunder från var som helst i landet kan se bilen, köpa den, få fri hemleverans och öppet köp i 14 dagar. Allt detta med en säljare via videosamtal. Konceptet heter Distanspaketet och Fordonsbolaget har som målsättning att sälja bilar online för 200 miljoner kronor år 2024.

Att köpa en bil idag är en stor investering och i många fall den största transaktionen vi gör efter bostadsköp. Det krävs därför ett stort förtroende och full transparens i affären, något som One-to-One kommer bidra med till för köpet av bil online.

Pierre Nordström, CMO på Fordonsbolaget kommenterar
– Det här är, och kommer framför allt att bli, det moderna sättet att handla bil och vi ser att kunderna efterfrågar det mer och mer. Inte minst under pandemin. Vi tycker det ska vara helt naturligt att kunna köpa din bil online och få samma trygghet och enkelhet som när du handlar en ny tröja eller en telefon online. Lösningen erbjuder ett personligt möte där kunden i lugn och ro kan ställa sina frågor och gå igenom bilen med säljaren.

Fordonsbolaget som rullade ut första versionen av Distanspaketet år 2017 har sedan dess lyssnat in kunderna, och investerat kraftfullt i modern infrastruktur och kompetens för att uppnå samma köpupplevelse online som i butik.

Christian Dovrell, COO och ansvarig för IT-satsningen kommenterar
– Med tanke på att vi satsar stort på online- och distansförsäljning, och redan idag har stor del av vår försäljning på distans, så passar Bambusers lösning perfekt för oss. Det möjliggör att kunderna enkelt kan kontakta en säljare och få hjälp med det som annars kan vara svårt via hemsidan. De kan jämföra olika bilar, men framförallt se skicket på bilarna direkt och få detaljerna förklarade av en professionell säljare. Jag tror att detta är en av nycklarna för att få kunderna att ta beslutet att köpa en bil helt på distans.

Danny Attar, Vd och medgrundare på Fordonsbolaget kommenterar
– Vi ser oss mer som ett tech-bolag idag och har nu förutsättningarna för att snabbt och löpande kunna anpassa oss till kundernas förändrade krav och beteenden. Bilbranschen i stort har varit eftersatt när det kommer till att digitalisera och personalisera köpupplevelsen. Det ser vi som en stor möjlighet och vill vara en positiv kraft för att göra det enklare och säkrare för människor att köpa bil på det sätt som de själva föredrar.

Redan idag säljs cirka 10 procent av alla Fordonsbolagets bilar online. Det handlar om mer vanliga premiumbilar för ett par hundra tusen kronor upp till superbilar. Exempelvis en McLaren som såldes online för nästan tre miljoner kronor. Men nu växlar alltså Fordonsbolaget upp ordentligt och möjliggör en helt digital köpupplevelse.

Danny Attar kommenterar
– Det visar såklart på styrkan i konceptet och är ett kvitto på att efterfrågan och viljan från bilköparna finns där. Något som också bekräftas av mottagandet vi fått hittills som varit fantastiskt! Vi märker också att vår nära dialog med myndigheter, banker, annonsplattformar och alla andra intressenter har fungerat bra och gett resultat. Det känns som att alla ställer sig bakom visionen att det här är framtiden och att vi gemensamt behöver få det att fungera så smidigt som möjligt för bilköparen.