• Utökningen av Pleos serie C-runda med $200 miljoner, till $350 miljoner totalt, tredubblar nästan bolagets värdering från $1.7 miljarder till $4,7 miljarder.
  • Med detta blir Pleo den högst värderade europeiska tjänsten inom inköpshantering.
  • Serie C-utökningen leds av Coature Management, även Alkeon Capital investerar nu i bolaget. Flera existerande investerare ökar också sin investering, inklusive svenska Kinnevik och Creandum.
  • Investeringen understödjer Pleos planer på en bred europeisk expansion – ytterligare 15 länder är i planerna för 2022 bl.a. Finland, Frankrike och Nederländerna.

Fintechbolaget Pleo, som förenklar företagsinköp och utgiftshantering med smarta företagskort och mjukvara, har utökat sin serie C-finansiering. Tjänsten lanserades i Sverige 2019 och företaget nådde unicorn-värdering i juli 2021 backat av svenska investerarna Creandum och Kinnevik. Nu tredubblas nästan värderingen till $4.7 miljarder och Pleo befäster därmed sin position som det största europeiska företaget inom inköpshantering

Jeppe Rindom, medgrundare och VD för Pleo, säger:
“Vår tillväxt det senaste året har varit exponentiell, och investerare har lagt märke till vår ledande position. Med så fantastiska partners är framtiden extremt ljus för Pleo och vårt mål att transformera företags inköpshantering.”

Serie C-utökningen på $200 miljoner leds av techfokuserade Coatue Management, och Alkeon Capital blir också ny investerare i bolaget med detta. Även existerande finansiärer fortsätter investera i bolaget: Kinnevik, Creandum, Bain Capital Ventures, Thrive Capital, Founders, Stripes och Seedcamp

Andreas Bernström, Senior Investment Director på Kinnevik, säger:
“Det senaste decenniet har tekniken förenklat många aspekter av vardagligt beteende på ett transformativt sätt. Pleo, i likhet med Slack och Zoom, förändrar användarupplevelsen i företagsutgiftshantering. Bolagets framgång är en kombination av obevekligt fokus på produktinnovation och genomförande inom marknadsföring, automatiserad onboarding och go-to-market. Det kanske viktigaste är att grundarna har ett äkta engagemang och fokus på sin egen personal och företagskultur. Vi tror att Pleo har en unik position för att bli en kategorivinnare och vi på Kinnevik ser väldigt mycket fram emot att fortsätta stötta bolaget framöver.”

Investeringen kommer accelerera Pleos tillväxtplaner, inklusive en aggressiv utrullning i Europa under 2022. Bolaget siktar nu på att kliva in i ytterligare 15 länder under året, med start i Finland, Frankrike, Nederländerna, Portugal och Österrike.

Jeppe Rindom, VD för Pleo, fortsätter:
“Sanningen är att vi inte behövde ta in mer kapital i år, men vi fick så hög efterfrågan på vår serie C att den här utökningen blev en möjlighet. Vi har stora ambitioner att växa i Europa, och att hjälpa fler företag lösa sin inköpshantering samt ge bättre verktyg åt sin personal. Vi tittar nu på 15 ytterligare länder i Europa, att vara verksamma i 20 marknader till 2023. Investeringen kommer underlätta den resan, men vi tar det inte lugnt för det. Vi kommer fortsätter vara Pleo – driva på framåt, dubblera vår personalstyrka från 400 just nu, skapa nya verktyg och funktioner, samt att gå från fakturahantering och personalersättningar till kreditgivning och mer. Det är en enormt spännande tid och vi ser fram emot nästa steg i Pleos tillväxt.”

Medlen kommer också stärka Pleos målsättning att nå en miljon aktiva användare 2025. Redan idag ser man 1.000 nya företag varje månad som kommer igång med Pleo, vilket stärkts av den kostnadsfria tjänst som introducerades under hösten.

Det är även en prioritet att investera i den redan 400 personer starka personalstyrkan. Här vill man fortsätta vidareutveckla den existerande produkten, utöka antalet verktyg Pleo erbjuder, och kunna hjälpa fler företag i olika storlekar att effektivisera sina utgifter.

Serie C-rundan annonserades först i juli 2021, två år efter Pleos serie B-runda. Med denna utökning blir det nu Danmarks största C-runda någonsin, och en av de största i Europa.