Ark Kapital meddelar stolt att de fortsätter att förstärka sin personalstyrka genom rekrytering av 15 nya talanger. Detta innebär att företaget nu har totalt 80 heltidsanställda, och under 2023 har hela 35 nya medarbetare välkomnats till företaget. Denna tillväxt befäster Ark Kapitals position som ledande inom growth forecasting och tech lending. De nya rekryteringarna representerar olika kompetensområden, inklusive AI, teknik, ekonomi, design och HR, och är handplockade från framstående företag som Silicon Valley Bank, Liquidity Group, Meta, King, PayPal, Estrid och Tink.

Strategisk tillväxt genom mångfald av expertis

De nyrekryterade medarbetarna har en bred spektrum av kompetenser som kommer att bidra till Ark Kapitals mål att vara en viktig partner för tillväxt inom tech-sektorn. Med ökad närvaro och kompetens inom områden som artificiell intelligens, teknologiutveckling, ekonomi, design och HR, kommer företaget att fortsätta erbjuda innovativa lösningar och icke-utspädande lån genom sin tillväxtplattform AIM, speciellt utformad för tech-startups. Denna förstärkning gör att företaget är redo att nå nya höjder när det gäller produkterbjudande, effektivitet och global expansion.

Emma Brandt tillträder som Chief People Officer

För att leda och samordna den växande talangpoolen har Ark Kapital anställt Emma Brandt, tidigare CHRO på Estrid, som Chief People Officer. Tillsammans med det befintliga ledarteamet, som inkluderar Oliver Hildebrandt, Johan Johansson, Axel Bruzelius, Henrik Landgren, Elin Bäcklund och Rebecca Lundin, kommer de att driva företagets strategiska mål framåt.

Framtidsvision och mål

Oliver Hildebrandt, VD för Ark Kapital, kommenterade rekryteringsprocessen: ”De senaste sex månaderna har varit extremt spännande för oss som tech-lånare, med händelser som GPT-3.5-explosionen och förändringar på spelplanen för aktörer som Silicon Valley Bank och teknikentreprenörer. Att attrahera talanger på en global nivå har blivit ännu viktigare, och vi är entusiastiska över att välkomna dessa exceptionella individer till vårt team. Deras unika perspektiv och erfarenheter kommer utan tvekan att driva vår ambition att revolutionera tillväxtanalys och finansiering för nästa generations tech-företag.”

Henrik Landgren, medgrundare och CPTO, tillade: ”Vår resa började med visionen att omforma hur företag kan använda sina data för att förutsäga och finansiera sin framtida tillväxt. För att hjälpa grundare världen över att få tillgång till ledande verktyg för tillväxt och finansiering krävs det bästa teamet. Nu när vi har flera av dem på plats tvivlar jag inte en sekund på att vi kommer att kunna nå tusentals fler grundare och tech-företag på rekordtid.”

Mångfald i nyrekryteringarna

Bland de tillsatta rollerna finner vi bland annat experter inom AI och dataanalys, produktutformning, ekonomi, juridik, samt ingenjörskonst och säkerhet. Dessa nya medlemmar ansluter sig till Ark Kapital i en tid då företagets nyskapande lån och prognosplattform AIM fortsätter att få erkännande i hela Europa för dess påverkan på tillväxten. Med en stark inriktning på att ge entreprenörer verktyg och finansieringsmöjligheter, strävar Ark Kapital efter att sätta nya branschstandarder och leda in en ny era av tillväxt och teknikbaserad finansiering.

Under 2023 planerar Ark Kapital ytterligare expansion på marknaden och har stöd från åtta unicorn-grundare, däribland Hjalmar Winbladh från Epidemic Sound, Jacob De Geer från iZettle, Timo Soininen från Small Giant Games, Ilkka Paananen från Supercell, Sebastian Knutsson och Riccardo Zacconi från King, samt Steve Anavi från Qonto.