Under fredagskvällen släppte musik-NFT-marknadsplatsen anotherblock sitt första NFT-dropp med artisterna R3HAB och Laidback Luke. 250 listade NFTs, totalt 5 % av streamingintäkterna från deras nya singel “Weekend on a Tuesday” till ett värde av över 230 000 SEK, sålde slut på 40 minuter.

Det varma mottagandet kontrasterar den i övrigt vintriga atmosfären i krypto- och NFT-världen och signalerar ett genuint intresse för web3-erbjudanden med verkligt värde, såväl som musikkategorin.

“Vi är enormt glada över entusiasmen kring det första släppet. För oss bekräftar det en stor efterfrågan på NFTs med ett verkligt värde, i vårt fall ett riktigt ägarskap i form av royalties, även under den stundande kryptovintern. Vi går mot en ny kryptoera där det är tydligt att både NFTs med verkliga värden och musikkategorin är starka och hållbara alternativ som kommer att fortsätta växa”, säger Michel D. Traore, medgrundare och VD, anotherblock.

I nästa fas kommer anotherblock ge ut regelbundna royaltybaserade NFT-dropp med hitlåtar, ungefär en gång i månaden för resten av 2022. Droppen kommer att omfatta andelar i låtar från ledande artister och Grammy-vinnande producenter

Om anotherblock:
anotherblock grundades i Stockholm år 2021 av Michel D. Traore, Sebastian Ljungberg och Filip Strömsten med avsikt att öka musikens värde genom att introducera den på en fri, öppen och demokratisk marknad. Genom att koppla samman musikrättigheter och NFTs skapar anotherblocks blockchainbaserade web3-plattform ett enkelt sätt att både köpa och sälja royaltybaserade NFTs.