Ankorstore lanseras nu i Sverige, en socialt medveten marknadsplats för oberoende märken, återförsäljare och butiker. Över 9 000 europeiska oberoende varumärken är nu tillgängliga för svenska butiker.

Den handplockade B2B-marknadsplatsen Ankorstore som förbinder oberoende varumärken och återförsäljare över hela Europa, skapades i november 2019. Detta var bara en månad innan pandemin slog till. Delvis på grund av de covid-relaterade utmaningarna för både varumärken och återförsäljare har konceptet att koppla ihop varumärken och återförsäljare fungerat extremt bra. Idag har Ankorstore säkrat en total finansiering på 100 miljoner euro, finns i 23 europeiska länder och samlar över 100 000 butiker. Nu har turen kommit till de nordiska länderna, inklusive Sverige.

– Sverige är en välkänd trendsättare för internationell handel och för ansvarsfulla, avancerade och innovativa varumärken. Konsumenterna blir allt mindre lojala mot varumärken och vill prova något nytt. Det är det perfekta tillfället för svenska återförsäljare att upptäcka mer än 9 000 europeiska märken tack vare Ankorstore-plattformen, säger Pierre-Louis Lacoste, CBO och grundare av Ankorstore, och fortsätter:

– För att växa behöver vi talang i världsklass som brinner för att bygga framtiden för detaljhandeln och stöttar självständiga företag i hela Norden. Vi har redan anställt tolv kollegor till vårt kontor i Stockholm och räknar med att ha 50 anställda i regionen vid årets slut. Ankorstore började i år med 35 heltidsanställda, har nu 200 med målet om 400 heltidsanställda i slutet av 2021.

Fysisk shopping har ett inslag av gemytlighet och påtaglighet. I butiker kan du röra, smaka, lukta och prova produkter. Och det är platser där du kan bli förvånad. Online söker du efter specifika produkter och kan filtrera på alla möjliga saker, men i en butik vet du aldrig vad du hittar på hyllorna runt hörnet. Medan onlineshopping är utformat för att spara tid, är tid en viktig del av offline-upplevelsen: promenera genom butiker, titta på produkterna som erbjuds på din fritid, ha ett samtal med butiksägaren.

Via Ankorstore kan lokala butiker och återförsäljare erbjuda sina kunder varumärken som vanligtvis inte erbjuds via e-handelsplattformar. De kan också köpa mindre kvantiteter för att testa efterfrågan och betalningsvillkoren är hela 30 dagar. Varumärken på Ankorstore hittar nya återförsäljare, undviker fraktkostnader redan vid beställningar på 1 000 kronor och får betalt direkt på beställningsdagen. Utöver detta underlättar Ankorstores plattform all administration för både säljare och köpare.