Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som molntjänst har nu valts av Parkview Health i USA. Det svenska medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra kommer att förse den ideella sjukvårdskedjan med en molnbaserad prenumerationstjänst, Sectra One Cloud, som möjliggör skalbarhet i takt med att antalet medicinska bilder ökar, samtidigt som datasäkerheten är välhanterad. Det meddelar man i ett pressmeddelande.

Parkview Health är en stor sjukvårdskedja som betjänar över 1,3 miljoner människor i nordöstra Indiana och nordvästra Ohio i USA. Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering kommer att fokusera på radiologi, mammografi, avancerad visualisering och VNA för organisationen.

Mjukvaran tillhandahålls som en tjänst för medicinsk bildhantering och drivs i Microsoft Azure. Sectra kommer att ta helhetsansvar för teknik, drift och support. Genom att välja Sectra One Cloud får Parkview Health åtkomst till hela Sectras produktportfölj för medicinsk bildhantering, vilket ger en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder. Detta förbättrar vården av patienter samtidigt som det bidrar till sänkta driftskostnader.

Bolagets helhetslösning för medicinsk bildhantering är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Detta gör att vårdgivare kan expandera lösningen specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Lösningen har visat sig vara mycket populär och har fått högsta kundnöjdhet i branschen, vilket också har belönats med priset ”Best in KLAS” tio år i rad.

Isaac Zaworski, vd för Sectra i USA, säger att det är en spännande tid för Parkview Health som nu går i bräschen för vårdgivare i övergången till molnet. Han ser Sectra One Cloud som en lösning som ger organisationen åtkomst till alla fördelar med molnteknik samtidigt som den säkerställer en enkel och förutsägbar kostnadsmodell när antalet medicinska bilder ökar.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som molntjänst är ett viktigt steg framåt för att öka effektiviteten i sjukvården och ge vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder. Detta ger också bättre vård för patienterna och sänkta driftskostnader för sjukhusen. Vi ser fram emot att se Sectras teknologi fortsätta att göra skillnad i sjukvårdsbranschen runt om i världen.