Aktiespararnas Riksförbund och Studieförbundet Medborgarskolan har ingått avtal om samarbete. Tanken är att arbeta tillsammans med att ordna folkbildning för Aktiespararnas medlemmar runt om i landet.

Aktiespararna, med ca 67 000 medlemmar, är världens största medlemsorganisation för privatpersoner som sparar i aktier och fonder. De erbjuder utbildningar och rådgivning till sina medlemmar med målet att fler ska bli framgångsrika sparare.

Nu ska Medborgarskolan och Aktiespararna börja samarbeta med folkbildning för Aktiespararnas medlemmar både nationellt, regionalt och lokalt. Detta ska ske i form av studiecirklar, annan folkbildning och publika kulturprogram.

Medborgarskolan kommer att erbjuda lokaler och ledarutbildningar och dessutom kommer Aktiespararna att få tillgång till dess stora nätverk över hela landet.

– Detta samarbete passar oss som hand i handske, säger Medborgarskolans biträdande förbudschef Pernilla Lagergren. Nu får vi möjlighet att göra skräddarsydd folkbildning för en påläst och intresserad grupp runt om i landet – precis det Medborgarskolan är bäst på!

Samarbetet med Medborgarskolan ger Aktiespararna möjlighet att bredda sitt erbjudande till sina medlemmar genom kurser och studiecirklar.

– Vi ser fram mot detta samarbete, säger André Netzén Örn, ansvarig lokal verksamhet på Aktiespararna. Nu får vi möjlighet att bredda vårt erbjudande till våra medlemmar och hjälpa fler att nå sina sparmål.