AJ Produkter förvärvar svenska arbetsplatsinredningsföretaget DPJ Workspace för att stärka sin position i marknaden för kontorslösningar i Sverige och Europa. Företagen kommer att fortsätta att verka som fristående varumärken och inom olika kundsegment. DPJ Workspace kompletterar AJ Produkters position och kundbas samtidigt som positiva synergier förväntas.

”DPJ har gjort en imponerande resa och står verkligen ut på marknaden. Vi har följt bolaget över tid och är nu väldigt glada över att få fortsätta resan tillsammans. DPJ kompletterar AJ Produkter väldigt bra. De har lyckats att ta en tydlig position mot en spännande kundgrupp och vi ser att vi kan fortsätta växa framgångsrikt parallellt som helt enskilda bolag” säger Enock Johansson, VD och ägare AJ Produkter.

Förvärvet är ett steg i AJ Produkter målsättning att skapa en starkare position i Sverige och Europa. Företagen kompletterar varandra genom att man attraherar olika segment i marknaden. Båda bolagen ligger i framkant i sin affärsmodell, bland annat genom att kombinera branschledande e-handelsupplevelser tillsammans med heltäckande servicekoncept.

”Vi är väldigt glada att få ett så starkt bolag som AJ Produkter i ryggen. Vi har vuxit väldigt snabbt på kort tid. Nu får DPJ en stabilitet och en ägare som verkligen tror på vårt koncept så vi kan fortsätta växa. Att AJ också är familjeägt och matchar oss i företagskultur gör att vi ser alla möjligheter för ett fint samarbete som ska gynna båda bolagen”, avslutar Peter Johansson som fortsätter som VD på DPJ Workspace.

Företaget har sedan tidigare helägda produktionsanläggningar i Slovakien och Polen och under oktober månad förvärvades ytterligare en anläggning i Litauen.

Affären med DPJ Workspace behandlas nu av Konkurrensverket och förväntas bli klar innan årsskiftet.