AFRY aktie – Vad är det?

AFRY (tidigare ÅF Pöyry) är ett teknikkonsultföretag som erbjuder hållbara lösningar inom infrastruktur, industri och energi. AFRY erbjuder en rad olika tjänster, inklusive rådgivning, planering, design, projektledning och teknisk expertis. AFRY grundades 1895 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Företaget är noterat på Stockholmsbörsen under tickerkoden AFRY.

AFRY aktie – Hur går det för företaget?

AFRY är en av de största teknikkonsultföretagen i Norden och har en stark närvaro på global nivå. Under 2021 rapporterade AFRY en omsättning på 16,5 miljarder kronor och en vinst på 1,2 miljarder kronor. AFRY har över 16 000 anställda i mer än 50 länder.

AFRY aktie – Hur har aktien utvecklats historiskt?

AFRY-aktien noterades på Stockholmsbörsen i juni 2019 till ett pris på 211 SEK per aktie. Sedan dess har aktien haft en varierande utveckling, med högsta noteringen på 330 SEK i januari 2020 och den lägsta noteringen på 129 SEK i mars 2020, mitt under coronapandemin. Under 2021 har aktien återhämtat sig väl och har legat stadigt på mellan 230-260 SEK per aktie.

AFRY aktie – Vilka är de senaste nyheterna om företaget?

Under 2021 har AFRY fokuserat på att stärka sin position som en ledande aktör inom hållbarhet och innovation. Företaget har bland annat tagit stora steg inom områden som förnybar energi, digitalisering och infrastruktur. I april 2021 meddelade AFRY att man kommer att delta i byggandet av en av världens största batterifabriker i Skellefteå, vilket ytterligare stärker företagets position inom den gröna sektorn.