Flygplansrengöringsföretaget Aerowash har mottagit en beställning värderad till 85 miljoner kronor från Economic Group Holdings i Förenade Arabemiraten. Beställningen gäller leveranser av deras flygplansrengöringsmodell AW3. Detta framgår av ett uttalande i ett pressmeddelande som publicerades på onsdagen.

Spotlight-noterade bolaget rusar närmare 49 procent strax innan lunch och aktier byts vid 8,10 SEK per aktie, vilket kan jämföras med gårdagens stängningskurs på 5,42 SEK.

”Det är ett fantastiskt genombrott för bolaget och vårt unika drywash-koncept. De goda kundupplevelserna från uppstarten i Indien var helt avgörande för att stänga denna för oss enorma affär”, säger vd Niklas Adler.

Leveranserna kommer att påbörjas under innevarande år och förväntas vara avslutade innan nästa år når sitt slut.

”Nu väntar ett gediget men stimulerande arbete med att skala upp produktionen för att kunna möta efterfrågan. Vi behöver bland annat stärka organisationen och jobba än tätare inpå leverantörerna”, säger Niklas Adler.
I pressmeddelandet framgår det även att köparen har åtagit sig att ställa ut oåterkallelig remburs (”irrevocable Letter of Credit”) till förmån för Aerowash på hela ordervärdet.