AegirBio tillkännagav efter gårdagens börsstängning att Marco Witteveen har rekryterats som ny VD och kommer att tillträda sin befattning den 15 juni 2023. Idag släpper bolaget sin rapport för första kvartalet.

Marco Witteveen har en examen inom International Business från HU University of Applied Sciences i Utrecht samt en MBA inom Sales Management och Strategic Marketing. Han har tidigare innehaft flera olika befattningar inom medicintekniska och diagnostikföretag, inklusive Vice President för NanoDx Inc, där han hade ansvar för den kommersiella strategin och implementeringen av bolagets produkter inom in vitro-diagnostik vid point-of-care. Han har även varit Director för Werfens Benelux-division, där han övervakade försäljningen och marknadsföringen av bolagets produkter inom point-of-care-diagnostik, samt haft flera chefsbefattningar hos Alere Inc. Marco Witteveen är grundare och VD för Medestex.

Bolagets nuvarande VD, Bradley Messmer, kommer att stödja Marco Witteveen under en övergångsperiod. Dessutom kommer Bradley Messmer att vara tillgänglig som vetenskaplig rådgivare åt AegirBio.

”Under den senaste månaden har jag arbetat som affärskonsult åt styrelsen som en del av företagets framtidsplaner. Att få möjlighet att vara med och slutföra och implementera denna plan var ett enkelt beslut att fatta. Företaget bygger på en stark och intressant teknologi, och jag är glad att Brad kommer att finnas tillgänglig med sin vetenskapliga expertis för att stödja mig i detta”, säger Marco Witteveen.

”Jag är mycket nöjd med att välkomna Marco till AegirBio och ser fram emot att stödja hans ansträngningar att leda företaget mot en ljus framtid. Vi har navigerat genom utmanande tider de senaste 15 månaderna, och jag ser fram emot att se vart en erfaren affärsman kan föra denna organisation”, säger Bradley Messmer, VD för AegirBio.

AegirBio är ett framstående bioteknikföretag som fokuserar på utvecklingen av avancerade diagnostiska lösningar. Med den erfarenhet och expertis som Marco Witteveen för med sig förväntas företaget kunna expandera och fortsätta revolutionera hälso- och sjukvårdsbranschen. Genom att dra nytta av sin gedigna bakgrund inom försäljning och marknadsföring kommer Witteveen att kunna driva företagets tillväxt och etablera starka samarbeten inom branschen.

Med Witteveens tillträde som ny VD kommer AegirBio att kunna dra nytta av hans ledarskap och affärsinsikter för att fortsätta vara en pålitlig aktör inom den snabbt växande medicintekniska sektorn. Med stöd från Bradley Messmer som vetenskaplig rådgivare kommer AegirBio att ha tillgång till både teknisk expertis och strategisk rådgivning för att främja innovativa lösningar och produkter inom diagnostikområdet.

AegirBio har varit aktivt på marknaden under en tid och har gjort betydande framsteg inom diagnostik. Med utnämningen av Marco Witteveen som VD ser företaget nu fram emot en spännande fas av tillväxt och utveckling. Witteveens omfattande erfarenhet inom diagnostikbranschen, tillsammans med hans starka affärsförståelse, förväntas driva företagets framgång och positionera det som en ledande aktör inom sitt område.

AegirBio kommer fortsätta fokusera på att utveckla avancerade diagnostiska lösningar som kan förbättra sjukvården och patientvården. Med Witteveens ledarskap och vision kommer företaget att kunna identifiera nya möjligheter och utvidga sin produktportfölj för att möta de växande behoven i marknaden. Genom att kombinera teknisk expertis med marknadsförståelse och affärsstrategi kommer AegirBio att fortsätta vara en innovativ och pålitlig partner för hälso- och sjukvårdssektorn.

Marco Witteveens tillträde som VD för AegirBio markerar en ny era av tillväxt och framgång för företaget. Med sin gedigna bakgrund och omfattande erfarenhet förväntas han leda företaget mot nya höjder och skapa värde för aktieägare, medarbetare och samhället i stort.

AegirBio ser fram emot att dra nytta av Marco Witteveens ledarskap och expertis när han tillträder sin nya roll den 15 juni 2023. Med en stark position på marknaden och en ny visionär VD är AegirBio redo att fortsätta revolutionera diagnostikbranschen och bidra till förbättrad hälsa och välbefinnande för människor över hela världen.