Adverty AB (publ) meddelar idag att bolaget utsetts till ett av Nordens 50 främsta framtidsbolag i Techarenan Challenge 2021. Bolag från hela Norden har sökt till tävlingen och finalisterna är verksamma inom en rad olika branscher som cleantech, mobility, e-hälsa, edtech, spacetech, foodtech, med flera. Företagen gör bland annat upp om titlarna “Årets startupbolag”, “Årets tillväxtbolag” och ”Social Impact Award”.

Det framgår av ett pressmeddelande. Adverty ingår i Finanstids koncept ”Veckans Aktie”.

Techarenan Challenge arrangeras för åttonde året i rad. Entreprenörstävlingen riktar sig till svenska och nordiska bolag i startup- och tillväxtfas som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden.

Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet, hållbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

”Årets finalfält är ett av de mest intressanta i tävlingens historia sett till de stora globala utmaningar bolagen adresserar och värdena de skapar. Det är också imponerande att se hur många bolag som har lyckats ta sig till marknaden och attrahera stora kunder på kort tid. Det är uppenbart att Sverige och Norden är en grogrund för exceptionella entreprenörer och bolag. Många av företagen har redan hunnit få fäste internationellt och skapat sig en stark position för vidare expansion”, säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef Techarenan.

Finaldagarna 2021 äger rum i Stockholm den 16 juni samt i november. Under finaldagarna pitchar bolagen på plats för årets jury, och paneler samt nyhetssändningar arrangeras på ämnet innovation, entreprenörskap hållbarhet och framtid. Finalen kommer att streamas live på Techarenan.se

”Under finaldagarna kommer vi att få se bolag som verkar inom helt olika branscher med produkter och tjänster som har potential att förändra vår vardag till det bättre genom att skapa helt nya värden och beteenden. Många bolag har eller är på väg att förändra sina respektive industrier, skapa nya standarder samt förbättra vår vardag och vårt samhälle. Jag ser mycket fram emot att få ta del av deras resa under de kommande åren”, säger Omid Ekhlasi.

Listan på Nordens 50 främsta framtidsbolag publicerade här idag klockan 08:30 www.techarenan.se/challenge

Vinnarna i Techarenan Challenge tar plats i vinnardelegationen som tidigare år har varit i New York, San Fransisco, Seoul, Tokyo och Sao Paulo.

Priser: Årets Tillväxtbolag, Årets Startupbolag, Publikens Pris, Social Impact Award, Industrins Pris, Näringslivets Pris och AI & Technical Edge Award.

Om tävlingen:

Techarenan är en årlig entreprenörstävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch. Tävlingen syftar till att lyfta Norden som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och experter.