fbpx
-3.4 C
Stockholm
fredag, mars 5, 2021
Hem Finans Börsen Abelcos portföljbolag iCandy ska bilda samriskbolag med Lemon Sky Studios

Abelcos portföljbolag iCandy ska bilda samriskbolag med Lemon Sky Studios

Investmentbolaget Abelcos portföljbolag iCandy Interactive tecknar avtal om att bilda ett samriskbolag med den större aktören Lemon Sky Studios, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet sammanfattas enligt följande:

– Lemon Sky har arbetat med branschledare som Bandai Namco, Blizzard Entertainment, Electronic Arts, Naughty Dog, 2K Games, Capcom, Disney och Nickelodeon.

– Lemon Sky har enorma framgångar som arbete med AAA-speltitlar som inkluderar Marvels Avengers, Command & Conquer Remastered, Warcraft 3: Reforged, StarCraft: Remastered, Call of Duty: Infinite Warfare, Final Fantasy VII Remake och många fler.

– Enligt arrangemanget bildas ett samägt 50:50 joint venture bolag för att utveckla 3D-mobilspel och plattformsspel med AAA-kvalitet.

– Den nya joint venture-studion kommer att utveckla sin egen produktlinje och kommer att startas i Kuala Lumpur, Malaysia.

– Det samägda bolaget markerar iCandys första steg i att utveckla 3D-spel med AAA-grafik och animering.

Vidare meddelas uppgifter om strukturen på samriskbolaget, JV-co:

JV-co kommer att införlivas i Malaysia med 50:50 som ett första aktieinnehav mellan iCandy och Lemon Sky. iCandy och Lemon Sky förbinder sig sedan att bidra med totalt 1 000 000 malaysiska ringgit (MYR) av det initiala rörelsekapitalet till JV-co.

Ytterligare rörelsekapital kan tillhandahållas av de grundande aktieägarna lika, eller från en tredjepartsinvesterare som kan bli inbjudna att investera i JV-co i ett senare skede.

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -