Investmentbolaget Abelcos portföljbolag iCandy Interactive tecknar avtal om att bilda ett samriskbolag med den större aktören Lemon Sky Studios, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet sammanfattas enligt följande:

– Lemon Sky har arbetat med branschledare som Bandai Namco, Blizzard Entertainment, Electronic Arts, Naughty Dog, 2K Games, Capcom, Disney och Nickelodeon.

– Lemon Sky har enorma framgångar som arbete med AAA-speltitlar som inkluderar Marvels Avengers, Command & Conquer Remastered, Warcraft 3: Reforged, StarCraft: Remastered, Call of Duty: Infinite Warfare, Final Fantasy VII Remake och många fler.

– Enligt arrangemanget bildas ett samägt 50:50 joint venture bolag för att utveckla 3D-mobilspel och plattformsspel med AAA-kvalitet.

– Den nya joint venture-studion kommer att utveckla sin egen produktlinje och kommer att startas i Kuala Lumpur, Malaysia.

– Det samägda bolaget markerar iCandys första steg i att utveckla 3D-spel med AAA-grafik och animering.

Vidare meddelas uppgifter om strukturen på samriskbolaget, JV-co:

JV-co kommer att införlivas i Malaysia med 50:50 som ett första aktieinnehav mellan iCandy och Lemon Sky. iCandy och Lemon Sky förbinder sig sedan att bidra med totalt 1 000 000 malaysiska ringgit (MYR) av det initiala rörelsekapitalet till JV-co.

Ytterligare rörelsekapital kan tillhandahållas av de grundande aktieägarna lika, eller från en tredjepartsinvesterare som kan bli inbjudna att investera i JV-co i ett senare skede.