Portföljbolaget iCandy Interactive Ltd (”iCandy”) har idag meddelat marknaden kring partnerskapet med den sydkoreanska spelstudion Nanali Inc samt lanseringen av det nya spelet Hellopet House.

Meddelandet i sammandrag:

• iCandys samarbete med den sydkoreanska spelstudio Nanali Inc ger nu resultat i spelet Hellopet House

• Samarbetet innebär att iCandy får globala rättigheter i att publicera spelet Hellopet House, ett spel som härrör från det populära IP Hellopet och som nu är färdigutvecklat för lansering.

• Hellopet House finns även tillgängligt för förbeställningar och har än så länge registrerat över 435 000 förbeställningar

• Det virtuella husdjurssamlingsspelet förväntas lansera den 17 november 2020 i mer än 45 länder

• iCandy äger 3 års ensamrätt på spelet Hellopet House globalt

Som iCandy tidigare meddelat är Hellopet House ett interaktivt husdjurssamlingsspel, baserat på det populära virtuella husdjursimulatorspelet Hellopet. Hellopet är ett känt varumärke bland spelgemenskapen i Sydkorea, som är en av de mest avancerade spelmarknaderna i världen med mer än hälften av sin befolkning som spelar sina spel genom smartphones1. iCandy har tecknat ett exklusivt 3-årigt publiceringsavtal med Nanali Inc för att publicera och marknadsföra Hellopet House globalt samt på flera språk.

Hellopet House använder sig av en ” World-building” spelmotorteknik. ”World-building” är ett populärt spelkoncept där spelaren ges möjlighet att anpassa och bygga sin virtuella värld i spelet.

Utvecklingen av Hellopet House har slutförts och spelet är nu klart för lansering. Hellopet House görs nu tillgängligt med förbeställningar på Apple iOS Appstore och Google Play och har hittills haft mer än 435 000 förbeställningar.

”Det här är första gången iCandy samarbetar med en spelstudio i Sydkorea, som är ett av de mest avancerade spelländerna i världen. Vi är mycket imponerade av den tekniska förmågan hos spelutvecklarna vi jobbar med. Vi hoppas kunna göra mer i Sydkorea och utöka vårt globala fotavtryck.” – iCandy´s ordförande Kin-Wai Lau

För hela iCandys pressmeddelande hänvisar vi till HÄR

1 Källa – Source: South Korea is Gaming Haven, VentureBeat, 28 April 2019