Investmentbolaget Abelco Investment Group, uppdaterar värdeutvecklingen och innehaven i portföljen på sin hemsida. Bolaget kan demonstrera ett totalt portföljvärde på 392,8 MSEK. Abelco Investment Group, det svenska, som namnet antyder, investmentbolaget presenterar i ett pressmeddelande från 30:e november, en uppdatering kring portföljens totala värde. Portföljen delas in i 3 vertikaler, Gaming, Fintech och E-Commerce.

Portföljen vars värde har stigit upp till en imponerande siffra på, 392,8 MSEK, bevisar ett noggrant val av investeringar från Abelco. Blickar man tillbaka två år till December 2019, befann sig portföljen på ett totalt värde av 172 MSEK vilket kan sammanfattas med en ökning på 220,8 MSEK inom loppet av två år.

Trots en dubblad portföljökning och ett flertal intressanta marknadskliv av bland andra, Fatberry samt iCandy, (två företag Abelco har investerat i) har kursen gått ner. Att aktiemarknaden lever sitt egna liv, helt oberoende hur det går för företagen i fråga, är inga nyheter. Däremot kan det ses som en fördel för många företag, specifikt investmentbolag, då detaljer i bolagen kan komma att missas.

En djupare dykning in i Abelco Investment Group, visar att de har även gjort en fantastisk korttidsökning. I september 2021 var Abelcos portfölj värderad till 296,2 MSEK, vilket i sin tur kan jämföras med värdet presenterat på Abelcos hemsida, ett värde på 392,8 MSEK. Detta betyder att man har gjort en portföljökning på 97,6 MSEK på enbart två månader.

Johan Rooth, VD för Abelco Investment Group ger sin insyn kring uppdateringen.
“Vi är väldigt aktiva i våra bolag och har hela tiden ökat vårt samt aktieägarnas värde i portföljen och jag ser att vi har flera bolag som nu är redo för att ta större plats på marknaden. När det kommer till vår portfölj, blir det väldigt uppenbart vilka företag som sticker ut och rättfärdigt så. Exempelvis iCandy, som förvärvade Lemon Sky Studios till
100 % tidigare i år. Vad som enkelt kan missas är de investeringar som simmar strax under ytan. Bolaget Fatberry är ett exempel, en onlineplattform för försäkringar där användaren får skräddarsy sin egna lösning, bevisar stor potential att fortsätta växa då de tidigare i november förvärvade ett Thailändskt försäkringsbolag. Rightbridge Ventures eller RBV som vi kallar de, får man inte heller glömma. RBV har en väldigt innovativt affärsidé och ett nyskapande investeringsperspektiv där de investerar i mindre företag inom Esport. RBV äger till 28 % bland annat ESPL, som har tagit enorma kliv på marknaden och är nu aktiva i 4 kontinenter. Jag spår en fortsatt ljus framtid kring värdeutvecklingen av vår portfölj, vilket vi gång på gång har bevisat att den fortsätter växa och givetvis, öka.” ,avslutar Johan Rooth, VD för Abelco Investment Group.

Nu när 2021 lider mot sitt slut, kommer det bli intressant att fortsättningsvis följa utvecklingen av Abelco Investment Group. Ett Svenskt företag vars strategi befinner sig i en marknad många tillsynes Svenska företag missar, nämligen Sydostasien. En marknad som ligger i framkant för Gaming/Esport, Abelcos primära investeringsområde.

Ta del av den fulla uppdateringen här