iCandy Interactive Limited har ingått ett avtal om att förvärva 100 % av det välkända sydostasiatiska spel- och animationsföretaget Lemon Sky Animation, bolaget meddelar också att de stänger en emission på AUD 40M för att bland annat finansiera förvärvet samt öka tillväxten i den nya koncernen. Abelco Investment Groups ägarandel efter förvärvet blir ca 22,7 %, samt efter kapitalanskaffningen 16,8 %, detta vid fullt godkännande på den extra bolagsstämman. Abelcos värde i iCandy efter dagens stängning är ca 218 MSEK. Det framgår av ett pressmeddelande.

iCandy förvärvar 100% av Lemon Sky Studios, som är en spel- och animationsstudio som grundades 2006 och har en imponerande portfölj av AAA-spel. Lemon Sky Studios har en befintlig portfölj av partnerskap med stora branschaktörer som EA Entertainment, Microsoft Studios, Disney, Nickelodeon, Blizzard Entertainment, Naughty Dog, 2K Games, Square-Enix, Bandai Namco bland många andra.

Köpeskillingen är fastställd till AUD 44,5M som erläggs kontant samt med nya aktier i iCandy, aktierna kommer att vara under lock-up i två år.

Den sammanslagna enheten kommer att vara bland de största i sitt slag i Sydostasien, Australien och Nya Zeeland med över 450 anställda och med en beräknad omsättning på över AUD 16M årligen.

Lemon Sky Studios – En känd AAA-spelstudio
Lemon Sky Studios är en studio för gamingspel och animation grundad 2006 med en imponerande portfölj av spel, inklusive stora globala AAA-speltitlar som Uncharted: The Lost Legacy, The Last of Us Part 2, Final Fantasy VII Remake, Final Fantasy XIV-serien, Final Fantasy XV, Diablo 3, Starcraft: Remastered, Command & Conquer Remastered, Marvel’s Spider-man och många andra.

Därutöver har Lemon Sky Studios arbetat med anmärkningsvärda kunder och partners vilket inkluderar EA Entertainment, Microsoft Studios, Disney, Nickelodeon, Blizzard Entertainment, Naughty Dog, 2K Games, Square -Enix och Bandai Namco. Lemon Sky Studio har sitt huvudkontor i Kuala Lumpur.

En ny spelstudio som är störst i sitt slag i Australien och Sydostasien
Den sammanslagna enheten kommer att ha mer än 450 heltidsanställda som är skickliga i A-Z spelskapande, inklusive spelkonceptutveckling, speldesign, spelkonst, animation, 3D-modellering, motion capture, mjukvaruutveckling och design för spelinkomstgenerering.

Den kombinerade enheten kommer att ha de främsta färdigheterna och erfarenheter som krävs för att utveckla AAA-spel, såväl som expertis i att utveckla sina IP’s och publicera spel självständigt. Dessa förmågor kommer att placera iCandy väl för att vara bland de banbrytande spelutvecklarna när det gäller att göra AAA-spel för Metaverse.

Efter förvärvet kommer företaget att fokusera på att integrera och utnyttja synergierna från de kombinerade verksamheterna för att skapa ett ökat värde för aktieägarna. Den beräknade sammanslagna balansräkningen pro-forma den 31/6-2021 visar på totala tillgångar till ett värde av AUD 72,63M. Efter förvärvet beräknas antalet aktier iCandy uppgå till 1 116 802 000 inklusive båda delarna av kapitalanskaffningen.

Johan Rooth, VD i Abelco kommenterar förvärvet: -“iCandy har jobbat mycket hårt den senaste tiden och med detta förvärv kan nu bolaget kliva upp och ta plats bland de betydligt större spelarna internationellt. I andra gamingbolag med jämförbar storlek ser vi en värdering på över 2 miljarder kronor. Jag tycker inte vår utspädning är så negativ då vårt aktiepris och värde nu har ökat. Med denna nya koncern som även har ett stort tillväxtkapital i kassan har bolaget en mycket spännande tid framför sig, där våra förväntningar är höga”.