Jonas Arlebäck har idag av styrelsen utsetts till tillförordnad VD för Qliro och tillträder sin roll den 1 februari. Jonas kommer närmast från rollerna som VD för Lowell Sverige samt CFO för Lowell Norden.

”Det känns väldigt bra att vi snabbt lyckats rekrytera Jonas Arlebäck som tillförordnad VD. Jonas har relevant ledarerfarenhet från den finansiella sektorn samt erfarenhet från att arbeta i noterad miljö. Jag vill också tacka Carolina Brandtman för hennes utmärkta insatser som VD”, säger Lennart Jacobsen, styrelseordförande.

Jonas Arlebäck kommer senast från rollerna som VD för Lowell Sverige samt CFO för Lowell Norden. Jonas arbetade under åren 2012-2018 på Handicare som CFO och ansvarig för Handicares börsnotering 2017. Jonas har också varit styrelseledamot i Handicare under perioden som börsnoterat bolag 2018-2021. Innan dess har Jonas många års erfarenhet som managementkonsult på McKinsey och Accenture.

”Jag ser mycket fram emot att börja hos Qliro, ett bolag som jag känner som ett väldigt professionellt finansiellt bolag genom min nuvarande roll. Det ska bli spännande att få leda arbetet med att befästa Qliros position som den bästa betalpartnern till större och medelstora kundfokuserade e-handlare”, kommenterar Jonas Arlebäck.