fbpx
-6.5 C
Stockholm
lördag, november 27, 2021
Hem Tillväxt 6 tips för att lyckas med din startup - Din guide till...

6 tips för att lyckas med din startup – Din guide till succé

Antalet nystartade företag i Sverige har ökat kraftigt under 2020. Enligt myndigheten Tillväxtanalys så uppgick antalet nystartade företag till 73 687 st under 2020, en ökning med 10 procent jämfört med föregående år. Att starta ett företag är inte speciellt svårt – Det är desto svårare att utveckla företaget till ett framgångsrikt och vinstdrivande företag. I samarbete med inkubatorn Increasor Tech Invest presenterar Finanstid sina bästa tips för hur just du ska lyckas med din startup!

Att allt fler vill bli entreprenörer och revolutionera världen med en ny produkt eller tjänst har blivit tydligt. Sverige har genom historien haft flera stora entreprenörer i form av bl.a. Ingvar Kamprad, Niklas Zennström, Daniel Ek och Daniel Wellington och många drömmer om att gå i deras fotspår. Ca 1,2 miljoner företag är i dagsläget registrerade i Sverige, av dessa klassas ca 96 procent som småbolag. Enligt Failory som är en hemsida för entreprenörer och startups så misslyckas 9 av 10 startups. Nedan följer Finanstids bästa tips för att bli 1 av dessa 10 som faktiskt lyckas med sin idé och blir framgångsrika.

  1. Våga misslyckas! Att våga misslyckas är en essentiell del till att tillslut lyckas. Genom att misslyckas kommer du lära dig av dina misstag och nästa gång lyckas. ”Jag har missat över 9 000 kast i min karriär. Jag har förlorat nästan 300 matcher. 26 gånger har jag fått förtroendet att ta det matchvinnande kastet och misslyckats. Jag har misslyckats om och om och om igen i mitt liv. Det är därför jag har lyckats.” – Michael Jordan. Citatet av Michael Jordan beskriver väl vikten av att våga misslyckas för att tillslut lyckas.
  2. Gör en tydlig affärsplan. Vad är det egentligen konsumenterna vill ha? Hur ser konkurrenssituationen ut på marknaden idag? Hur kan du sticka ut från konkurrenterna? Hur står sig din produkt eller tjänst om 10 år?
  3. Bygg ett nätverk och omge dig av andra drivna personer. Att bygga ett nätverk med duktiga personer kan vara skillnaden av att bygga ett framgångsrikt företag jämfört med en företag som inte lyckas. Du kommer inte lyckas göra allting själv. Hitta personer med kompetens inom ett visst område som kan stötta och komplettera dig.
  4. Hitta investerare som vill stötta din idé. Det finns flera affärsänglar som brinner för att utveckla företag – Finansiellt och operationellt. Pitcha din idé och ta in kapital om du behöver det. Det kostar att bygga bolag och du kommer behöva kapital för att lyckas.
  5. Bygg upp varumärket. Din logotyp och ditt företagsnamn kommer känneteckna ditt varumärke framöver. Lägg lite extra tid på detta så att du får till en snygg grafisk profil.
  6. Jobba hårt och sluta inte. Att bygga företag tar tid och det kan vara lätt att tappa suget. Tro på dig själv och sluta inte kämpa. Du kommer behöva jobba hårt men tillslut lossnar det.

Increasor är en inkubator som fokuserar främst på teknik och digitala tech-lösningar. Det som gör Increasor mer unikt än andra är att de vid varje projekt arbetar som en integrerad affärspartner. Increasor har samlat all nödvändig kompetens som behövs när man står inför sin nästa utmaning med antingen en startup eller ett bolag som ska ta nästa stora steg, under samma tak. Läs mer om Increasor här!

PRESSMEDDELANDE

- Advertisment -