Shopifys utbildningspartner, Nordboost, har nu lanserat ett officiellt utbildningsprogram som riktar sig till startups och småföretagare på den svenska marknaden. Nordboost E-handelsakademi är därmed Sveriges första officiella utbildare i Shopifys e-handelsplattform. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordboost drivs av entreprenören Jacob Bartoletti som även driver e-handelstjänsten Nettbutikksguiden.no i Norge.

Utbildningsföretaget satsar på effektiva distansutbildningar inom e-handel och digital marknadsföring för entreprenörer och startups.

“Det känns jätteroligt att Nordboost har fått äran att bli den första utbildningspartnern till Shopify i Sverige!

Shopify har en spännande affärsmodell och samarbetar med olika typer av partners på olika marknader. Av den anledningen har Shopify möjlighet att ligga i framkant vad det gäller exempelvis lokala marknadsanpassningar, tekniska lösningar men även utbildning, vilket är superviktigt nu när fler och fler småföretagare ser möjligheterna med att börja sälja på nätet.

Vi ser redan en god efterfrågan på våra distanskurser inom e-handel och vi räknar med att utöka med fler kurser inom kort. Den pågående pandemin har fått fler personer att våga ta steget att öppna sin egna webbutik. Som ett resultat ökar efterfrågan på utbildning och kunskap i vad man behöver tänka på för att lyckas med sin e-handel.

Att många visat intresse för våra e-handelskurser kan även förklaras med den annalkande julhandeln och att Shopify erbjuder en väldigt användarvänlig lösning som tilltalar småföretagare och startups.

Dessutom är våra e-handelsutbildningar unika. Vi kan e-handel och vi känner till typiska problem som nystartade e-handelsföretag på den svenska marknaden vanligen konfronteras med. Det gör att Nordboost kan ge kursdeltagare en raketstart med sin webbutik och snabbt komma igång med att sälja sin produkter och tjänster på nätet.” Säger Jacob Bartoletti, grundare till Nordboost.se