1KOMMA5°, den ledande europeiska mjukvaruplattformen för solcellssystem, villabatteri, elbilsladdare och energistyrning, har meddelat ett strategiskt förvärv av Easy Installation, en framstående elektrikerfirma med rikstäckande verksamhet inom bland annat laddboxinstallationer. Förvärvet representerar ett betydande steg för 1KOMMA5° i dess strävan att säkra den nödvändiga kompetensen och kapaciteten för att möta den växande efterfrågan på energiomställning och laddinfrastruktur i Sverige.

Installera batterilösningar i stor skala

Nyligen introducerade 1KOMMA5° Dynamic Pulse, en innovativ lösning som gör det möjligt för svenska villaägare att delta i virtuella kraftverk och nästintill eliminera sina elkostnader (ned till 0 kr/Kwh). Detta förverkligas nu genom förvärvet av Easy Installation, en pionjär inom batteri- och laddboxinstallationer i Sverige. Förvärvet kommer att stärka kompetensnivån för behöriga elektriker och möjliggöra en ökad kapacitet för att installera batterilösningar i stor skala, vilket leder till kostnadsbesparingar för villaägare och avlastning av elnätet för en smidigare övergång till förnybar energi.

Sverige först ut med lösningen

Sverige är den första marknaden att genomföra detta initiativ, och fler marknader förväntas följa under 2024. Med investeringar från bland annat Porsche, Norrsken VC och G2 Venture Partners, har 1KOMMA5° ambitionen att bygga Sveriges största virtuella kraftverk och göra 1,5 miljoner europeiska hushåll klimatneutrala före 2030.

1KOMMA5° har nyligen lanserat Dynamic Pulse, en teknologi som möjliggör att kundernas energisystem kan stödja elnätet under fluktuationer, och alla intäkter går direkt till kunden. Förvärvet av Easy Installation blir nyckeln som gör det möjligt att installera stora mängder batterier, generera mer kostnadsbesparingar för villaägare och snabba på övergången till grön energi.

Uttalanden från parterna

Gunnar Jönsson, VD och medgrundare av 1KOMMA5° Sverige och Norden, kommenterar förvärvet: “Med ökad användning av elbilar och elektroniska enheter stiger energiförbrukningen dramatiskt, och behovet av högkvalitativa energilösningar blir allt mer akut. Förvärvet av Easy Installation är helt i linje med vår strategi och möjliggör samtidigt säkerställandet av Sveriges största virtuella kraftverk och att möta det växande kompetensbehovet för elektriker för en snabb omställning.”

Easy Installation grundades av Daniel Gamst, en branschveteran med gedigen erfarenhet inom energisektorn. Genom att fokusera på gröna lösningar och med en stark passion för att påskynda omställningen till förnybar energi har företaget snabbt vuxit till 45 anställda. Daniel Gamst, VD och medgrundare av Easy Installation, uttrycker sin entusiasm över förvärvet och betonar att 1KOMMA5° och Easy Installation delar samma vision för marknads- och teknikutveckling samt hållbarhet.

Förvärvet ett stort steg framåt i uppskalningen

Med detta förvärv kan 1KOMMA5° nu erbjuda fristående installation av laddboxar, vilket ger villaägare som tidigare inte haft kontakt med företaget möjlighet att ansluta sig till deras mjukvaruplattform Heartbeat och delta i det virtuella kraftverket för att minska sina elkostnader och stödja det svenska elnätet.

1KOMMA5°’s förvärvsstrategi fokuserar på specialiserade teknikföretag inom solcellsteknik, energilagring och elbilsladdning för att främja omställningen till förnybar energi i villor. Easy Installation blir den sjätte investeringen i Norden i denna strävan, och David Sätterman, COO och förvärvsansvarig för 1KOMMA5° i Norden, är övertygad om att företagets imponerande tillväxt och kapacitet kommer att vara avgörande i den pågående energiomställningen.

Förvärvet av Easy Installation innebär ett betydande steg för 1KOMMA5° mot att skapa en hållbar och kostnadseffektiv energilösning för villaägare och att bygga Sveriges största virtuella kraftverk. Genom detta strategiska partnerskap är 1KOMMA5° väl positionerat för att påskynda övergången till grön energi och erbjuda innovativa lösningar för svenska villaägare. Gunnar Jönsson, VD och medgrundare av 1KOMMA5° Sverige och Norden, avslutar med att hoppas att fler kommer att inspireras att delta i deras vision om en framtid där villaägare kan leva på sol- och vindenergi utan kostnader för evigt.

Fler nyheter från 1KOMMA5° hittar du här.