Norwegians trafiksiffror för oktober visar på en fortsatt tillväxt av antal passagerare och för första gången sedan pandemin bröt ut reste över en miljon passagerare med Norwegian under loppet av en månad. Företaget har idag många direktflyg till populära destinationer i Norden och Europa. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Detta är sjätte månaden i rad som vi ökar antal passagerare och vi är mycket glada över att resultaten ser ut att hålla i sig in i vintersäsongen. Vi ser också att allt fler börjat resa till storstäder igen, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

I oktober hade Norwegian 1 203 205 passagerare, det är en ökning med nära 900 000 jämfört med för ett år sedan. Sedan oktober 2020 har kapaciteten (ASK) ökat med 195 procent och passagerartrafiken (RPK) är upp med 340 procent. Vidare låg kabinfaktorn i oktober på 82,7 procent vilket är en ökning med 27 procent jämfört med föregående år.

I oktober hade Norwegian 48 flygplan i drift. 99,9 procent av antalet planerade flygningar genomfördes med en punktlighet på 88,3 procent.

Du kan läsa hela trafikrapporten här.